Xiaomi otkrio svoj prvi prijenosnik naziva Notebook Air

Gotovo da se nije održao event u Xiaomiju, a da nije predstavljen koji komad dobrog hardveraja, pa su tako na jučerašnjoj konferenciji otkrili novi Redmi Pro pametni telefon za one zahtjevnije korisnike te Mi Notebook Air.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 27.07.2016. / 11:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je kineska kompanija koja u svojoj ponudi ima širok spektar pametnih telefona koji se na tamošnjem tržištu koriste kao alternativa iPhoneu, a u posljednje vrijeme su proizvodnju proširili čak i na segwayje, dronove, bicikle, stolne lampe pa čak i kuhala za rižu.

Ovaj put se radi o prijenosniku čiji naziv otkriva kako se radi o kineskom odgovoru na Appleov popularni Macbook Air, no inačici koja vrti Windows 10.

Laptop dolazi u dvije veličine, slično kao i kod Appleove Air linije, onoj od 13.3 te 12.5 inča. Što se ergonomije tiče, uređaji su vrlo tanki te nose zaslon rezolucije 1080p, a tu je i pozadinsko osvjetljenje tipkovnice te USB Type-C port.

Kućište je izrađeno od metala te je dostupno u sivoj ili zlatnoj boji pri čemu na prednjoj strani, zanimljivo, nije istaknut logotip tvrtke. Ako govorimo o karakteristikama "ispod haube", tamo ćete pronaći Intelov Core i5-6200U procesor u paru s NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom te 8GB DDR4 radne memorije. Iz Xiaomija ističu kako je uređaj tanji i lakši od Macbook Aira.

Baterija kapaciteta 40 Wh trebala bi izdržati do 9.5 sati rada, a za nešto više od pola sata trebala bi se napuniti do 50% kapaciteta.

Mi Notebook Air na police trgovina prvo stiže u Kini, i to početkom kolovoza. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti