SkinVision aplikacija: Tehnologija u službi zdravlja

Pametni telefoni bi nam mogli produžiti život...

Monika Nožić Monika Nožinić | 19.11.2015. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za svaku izraslinu koju primijetite na vlastitoj koži više ne morate odmah zvati svog liječnika. Ako na svom pametnom telefonu instalirate SkinVision aplikaciju, vrlo brzo ćete saznati jeste li izloženi riziku od raka kože.

S obzirom na to da je čest uzrok smrti kasno saznanje da bolujete od određene bolesti, ova bi aplikacija mogla biti od velike pomoći u ranom otkrivanju i povećavanju šansi za preživljavanje. Prema stručnjacima, SkinVision aplikacija točna je čak 83 %.

Postupak je jednostavan. Pametnim telefonom se uslika madež, pjegica ili mrlja, a aplikacija napravi analizu i daje preporuku.

Sve fotografije moguće je čuvati i pratiti kako se izraslina razvija te napraviti mapu s mjestima izraslina na tijelu. Uz navedeno, svakodnevno daje podatke o razini UV zračenja i preporuke kako se zaštititi.

Točnost online procjene ispitana je 2013. godine u najvećoj dermatološkoj klinici Ludwig-Maximilians-Universität u Münchenu.

Aplikaciju besplatno možete skinuti ovdje, a analiza madeža i ostale usluge prvih mjesec dana su besplatne, a nakon toga cijena ove usluge iznosi otprilike 5 eura mjesečno.

Otkrivanje bolesti u ranoj fazi često spašava život. Tvorci SkinVisiona napominju da aplikacija nije dijagnostički uređaj i kao takva nije zamjena za odlazak liječniku.

Pogledajte na koji način radi ova aplikacija:

Izvor: Dailymail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti