U pripremi jeftinija verzija Xbox One konzole?

U Microsoftu ponovno razmatraju ideju da uz Xbox One lansiraju i slabiju verziju konzole.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.01.2016. / 14:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je tijekom zadnjih nekoliko mjeseci naporno radio kako bi Xbox One konzola bila što jači konkurent PlayStation 4 konzoli, a kompanija uskoro sprema novu verziju hardvera.

Kako doznaje Microsoftov bloger Brad Sams, Microsoft navodno želi smanjiti jaz za Sonyjem osvajanjem tržišnog segmenta "casual gaminga".

Nova verzija Xbox One konzole mogla bi biti konkurent Apple TV uređaju te bi korisnicima mogla omogućiti preuzimanje igara iz Windows Storea, uglavnom mobilnih naslova Windows Phone platforme te PC-a.

Ova bi verzija konzole navodno trebala imati znatno nižu cijenu i mogla bi biti predstavljena tijekom druge polovice godine. Sve je ovo još uvijek na razini nepotvrđenih informacija i nagađanja, a hoće li se ostvariti, vidjet ćemo u idućih nekoliko mjeseci.

Stara Xbox 360 konzola dobila je Elite verziju 2007. godine, a manji model 2010. godine, što je pomoglo Microsoftu da produži životni ciklus platforme. Sve ovo znak je da će se konkurencija na području konzola u ovoj godini još više zaoštriti.

Izvor: Gamespot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti