Airbnb je napokon poslušao kritike korisnika te uvodi važnu opciju u svojoj servis

Prilikom pretraživanja smještaja na Airbnbu, odmah na karti prikazivat će se cijene koje uključuju i trošak čišćenja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.11.2022. / 09:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od stvari koje korisnici Airbnba godinama kritiziraju pri pretraživanju na ovom servisu jest i što im se ne prikazuju troškovi čišćenja tako da je ukupna cijena na kraju uvećana za te troškove. Takva cijena je, dakle, nerealna, što u Airbnbu, nakon brojnih kritika, napokon namjeravaju promijeniti.

Putovanje (Foto: Getty Images) Ljudi ponovno masovno putuju: Airbnb ostvario rekordan rezultat

Od sljedećeg mjeseca (nije poznato točno kojeg datuma), korisnici će prilikom pretraživanja moći aktivirati opciju da im se uz trošak smještaja prikazuje i trošak čišćenja koji se trenutačno ne prikazuje prilikom pretraživanja kuća i stanova. Dakle, kako je objasnio prvi čovjek kompanije Brian Chesky, sada će se ukupna cijena smještaja, s uključenim troškovima čišćenja, prikazivati odmah na karti prilikom pretrage. Također, taj će se trošak uzeti u obzir i prilikom pretrage smještaja u cjenovnim rangovima.

Želimo da to svi vide. Želimo da to korisnici aktiviraju, rekao je Chesky o opciji prikaza cijene čišćenja u okviru ukupne cijene. 

Zbog nepotpunog prikaza cijena, u svibnju prošle godine korisnici su se obrušili na Airbnb te su iz te kompanije najavili promjene u načinu prikaza ukupnih cijena koje su trebale stupiti na snagu u prosincu, ali prošle godine. Kao razlog kašnjenja od jedne godine Chesky je rekao da im je trebalo vremena dok su dobili feedback od domaćina gostiju.

Kako naglašavaju na The Wall Street Journalu, u nekim zemljama, poput država članica EU, zakon obvezuje prikaz ukupne cijene boravka, no ta se opcija ne prikazuje na nekim drugim tržištima, što često zbunjuje ljude jer je na kraju ukupna cijena veća od one koja im se do tada prikazivala.

Party Airbnb testira “antiparty” tehnologiju s kojom žele spriječiti organiziranje zabava u unajmljenim kućama i stanovima

Pored toga, kompanija uvodi još neke promjene pa je Chesky tako najavio kako će tijekom sljedećih mjeseci domaćini dobiti pristup alatima s kojima će moći postaviti varijabilne cijene, odnosno moći će ih mijenjati ovisno o sezoni, vikendima i slično.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti