Amerikanac se na vlastitoj koži uvjerio zašto tijekom grmljavine ne treba igrati videoigre

Amerikanac je imao više sreće nego pameti kad ga je tijekom igranja videoigre na konzoli - udario grom.

Martina Čizmić | 02.08.2021. / 10:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Da igranje videoigara tijekom grmljavinskog nevremena može biti opasno po zdravlje (a i život), uvjerio se jedan Amerikanac. Kako javljaju mediji iz Tennesseeja, Amerikanac je tijekom grmljavinskog nevremena igrao videoigre na svojoj konzoli kad ga je munja koja je udarila nedaleko od njegove kuće stresla kroz žicu kontrolera.

Pozvana je hitna pomoć, koja je utvrdila da je čovjek u šoku i da ga je dobro streslo, ali nema nekakvih trajnijih posljedica.

Da to i nije takva rijetkost te da ne bi trebalo koristiti elektroničke uređaje tijekom grmljavinskog nevremena, pokazuje i primjer profesionalne esportašice Rocket Leaguea, Karme, koja je igrala tijekom oluje i također osjetila snagu groma. Sve se dogodilo u prijenosu uživo na popularnoj platformi Twitch, a Karma je, iako šokirana, završila meč.

Za razliku od neimenovanog Amerikanca koji je prošao bez ozljeda, Karma je završila u bolnici s opeklinama na rukama. A i kontroler na kojem je igrala više nije bio za upotrebu, iako je računalo preživjelo. 

 

 

S obzirom na to da ovih dana meteorolozi najavljuju grmljavinska nevremena, radije isključite elektronske uređaje poput televizora, konzola, računala i mobilnih telefona iz struje. Za svaki slučaj.

Izvor: Kotaku

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti