Appleov App Store u srpnju zabilježio rekordnu prodaju

Bez obzira na nešto lošije prodajne rezultate u prvoj polovici godine, Apple ima i razloga za zadovoljstvo

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 06.08.2016. / 07:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Priča s Appleom je negdje na tragu priče koja se posljednjih godina vrti oko Facebooka; mnogi im predviđaju krah, slom, čak i nestanak s tržišta, ali oni se i dalje ne daju... Naravno, Apple je ipak nešto drugo, daleko dugovječniji "brand" koji je imao nemjerljiv utjecaj ne samo na IT sektor, nego na gospodarska kretanja, pa i način života općenito. Možda im prva polovica godine nije donijela briljantne rezultate u prodaji, prvenstveno zahvaljujući nešto lošijim interesom za novim modelima iPhonea, ali daleko je mega div iz Cupertina od krize...

Uostalom, čelni čovjek Applea, Tim Cook, objavio je kako je srpanj 2016 godine rekordan mjesec u povijesti Appleovog repozitorija aplikacija, popularnog App Storea. Iako nije objavljen točan iznos, u javnost su plasirani podaci kako je riječ o mjesecu u kojem je Apple ostvario najveću zaradu od prodaje aplikacija. Zapravo, ne samo Apple, jer su i developeri za iOS dobili svoj dio kolača, dapače, upravo u srpnju probijena nevjerojatna granica - do sada je onima koji razvijaju i prodaju svoje igre za Appleove platforme ukupno isplaćeno nevjerojatnih 50 milijardi američkih dolara! 

Analitičari procjenjuju, s pravom, kako je na ovakve prodajne rezultate najviše utjecala opća histerija za Pokemon GO igricom, koja je između ostaloga postala i najpreuzimanija igra u prvom tjednu "stanovanja" na Apple App Storeu.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti