Appleove tenisice na aukciji po cijeni od 15.000 dolara

Malo je znano da je Apple svojevremeno imao i svoju brendiranu odjeću i obuću, doduše to je bilo sredinom 80-ih, početkom 90-ih.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.06.2017. / 07:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od najpoželjnijih Appleovih ‘modnih’ dodataka bile su svakako tenisice, koje bi ovih dana mogle dospjele na eBay s početnom cijenom od čak 15.000 dolara.

Bijele tenisice s Appleovim logom još u bojama duge nadasve su vrlo rijetke zato što nikad nisu stigle na proizvodnu traku i većinom su se nalazile u vlasništvu Appleovih zaposlenika. Razlog zašto je cijena toliko visoka postoji iz nekoliko razloga. Prvi je taj da su 90-te danas vrlo trendy, pa je čak i Gap obnovio svoju kolekciju 90-ih, a i vidljivo je da Instagram modeli poput Emily Ratajkowski, te pjevačice Arianne Grande itekako su u 90-ima.

Naravno, uvijek postoje Appleovi fanatici koji su spremni napraviti bilo što samo da se dočepaju njihovog logotipa, gdje se god on nalazio, a to naravno nosi i svoju cijenu — ovaj puta ne tako malu.

Heritage Auctions ističe kako je procijenjena vrijednost ovih tenisica 30.000 dolara, ali realno, vrijede onoliko koliko je netko spreman platiti za njih. Spomenimo samo da je prošle godine kožna jakna Steve Jobsa prodana za 22.000 dolara, tako da i tenisice će sigurno naći svog kupca.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti