Suosnivač Microsofta Paul Allen preminuo od komplikacija ne-Hodgkinov limfoma

Suosnivač Microsofta Paul Allen preminuo je od komplikacija ne-Hodgkinov limfoma, objavila je u ponedjeljak njegova obitelj.

B.F.M. | 16.10.2018. / 00:52

15.10.2018.
Paul Allen, suosnivač Microsofta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Allen je preminuo u ponedjeljak popodne u američkom gradu Seattleu u dobi od 65 godina, izvještava CNBC.

"Bio je izvanredan na svim razinama", rekla je njegova sestra Jody.

"Dok su mnogi Paula Allena poznavali kao tehnologa i filantropa, za nas je bio voljen brat i ujak, i nevjerojatan prijatelj. Paulova obitelj i prijatelji su bili blagoslovljeni jer su mogli iskusiti njegov smisao za humor, toplinu, velikodušnost", rekla je u izjavi. "Duboko smo zahvalni za brigu koju je svaki dan pokazivao", dodala je.

Allen je ranije ovog mjeseca otkrio da je započeo s tretmanom ne-Hodgkinov limfoma, vrsta raka koju je prebrodio prije devet godina. Tada je napustio mjesto izvršnog direktora Microsofta, na kojem je bio dugi niz godina.

Sadašnja izvršna direktorica Microsofta Satya Nadella rekla je da je Allen stvorio "magične proizvode, iskustva i institucije" te da je njegov doprinos Microsoftu i tehnološkoj industriji bio "neophodan".

Allen je bio jedan od najbogatijih pojedinaca na svijetu. U trenutku smrti se – zbog svog bogatstva od 20 milijardi dolara – nalazio na 44. mjestu na Forbesovoj listi milijardera. Također je bio vlasnik NBA momčadi Portland Trail Blazers i NFL momčadi Seattle Seahawks.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti