IT kompanija Infobip osigurat će hrvatskim matematičarima pripremu za olimpijadu

Financijsku potporu za pripremu učenika za Međunarodne matematičke olimpijade osigurat će Infobip.

Valentina Pavlica | 23.11.2018. / 20:58

Matematika (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Jdna od vodećih globalnih IT kompanija, i ujedno najveća hrvatska IT kompanija, podržat će rad Hrvatskog matematičkog društva (HMD) koje organizira put i priprema učenike za matematičke olimpijade.

Infobip je postigao svjetski uspjeh i živi je dokaz koliko je kvalitetnih ljudi u Hrvatskoj i regiji. Želimo omogućiti da se tako i nastavi. Zato smo odlučili dati svoj doprinos, nagraditi mlade matematičare koji na svjetskim natjecanjima postižu sjajne rezultate i pritom im poslati poruku da se znanje isplati i da je u njega vrijedno ulagati, izjavio je Silvio Kutić, CEO Infobipa.

Hvala Infobipu što ulaže u darovite učenike i što je prepoznao trud koji već godinama ulažemo u razvoj sustava priprema učenika i promoviranja matematike, izjavio je prof. Hrvoje Kraljević iz Hrvatskog matematičkog društva koje radi na unapređivanju i promicanju matematičke znanosti, nastave matematike na svim razinama, primjene matematike u drugim disciplinama kao i unapređivanje društvenog položaja matematičara u cjelini.

Podsjetimo, Povjerenstvo za provedbu natječaja Hrvatskom matematičkom društvu nije dodijelilo sredstva za izbor i pripremu za natjecanje, koja se raspoređuju iz prihoda od igara na sreću.

Ministica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak kako je "apsolutna laž da se u bilo kojemu trenutku odlazak naših mladih matematičara na Olimpijadu vezao uz bilo što, osim uz državni proračun", odnosno da je njihov odlazak upitan, te istaknula da se sustavno povećava proračun za natjecanja i darovite.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti