Na portalu Ocijenime.hr građani mogu ocijeniti rad gradskih, županijskih i državnih službenika

Na portalu Ocijenime.hr građani mogu ocijeniti rad gradskih, županijskih i državnih službenika. Stranicom na kojoj javno ističu što ih sve muči, Ministarstvo uprave i nije baš oduševljeno.

Sofija Preljvukić | 29.09.2018. / 08:40

28.09.2018.
Portal Ocijenime.hr - ocijenjivanje službenika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Građani Hrvatske dnevno se sreću s uzaludnim čekanjem u redovima, dugim čekanjem na rješenja slučaja, uzaludnim dolaženjem do gradskih i županijskih ureda.

Viktorija Knežević, dubrovačka odvjetnica, odlučila je pokrenuti portal Ocjenime.hr. ''Živimo u zemlji gdje treba uzeti slobodan dan ili godišnji za izvadit papir, za izvadit djetetu pokaznu izgubiš cijelo jutro'', rekla je Viktorija Knežević, autorica portala OcijeniMe.hr.

Na portalu treba izabrati grad, a nažalost samo su 4 grada za sada ponudila sve podatke, Dubrovnik, Rijeka, Varaždin i Zagreb. Osim zvjezdica i smajlića ima i konkretnih primjedbi.

Dubrovčani su se prvi aktivirali. Nakon grada, odabere se gradski odjel i otvore se imena službenika. Tako o jednom pročelniku građanin kaže: ''Pun sebe, nema pojma o svom poslu, nema ga na radnom mjestu, tražio sam ga tamo 4 puta.'' Ima još sličnih.

Ima i pozitivnih komentara. No, u Ministarstvu uprave nisu oduševljeni portalom. ''Meni se čini da se ovaj portal i ruga s našim službenicima, jer tu netko može i anonimno iznositi neistine. Ne sviđa mi se'', rekao je ministar uprave Lovro Kuščević.

Aktualni ministar stiče da na stranicama ministarstva Uprave također građanima nude mogućnost da ocjene rad službenika te da će administraciju popraviti digitalizacija koju razvijaju. Bivši ministar uprave Bauk kaže kako su uvažavajući već ocjene građana razvili i svoje ocjene službenika.

Osnivačica portala tvrdi kako su zadovoljili uvjete o zaštiti podataka, te da je u prednosti uvijek javno dobro građana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti