Egipatska ministrica odgovorila Musku: "Ne, piramide nisu gradili izvanzemaljci"

Izvanzemaljci su očito izgradili piramide, napisao je na Twitteru Elon Musk. Egipatska ministrica za međunarodnu suradnju ne želi da zasluge pripadnu svemircima.

Hina | 02.08.2020. / 17:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Egipat je pozvao milijardera Elona Muska u posjet toj zemlji kako bi se ondje na licu mjesta uvjerio da čuvene piramide nisu izgradili izvanzemaljci, piše u nedjelju BBC.

Osnivač i direktor tvrtke SpaceX nedavno je objavio tvit koji se činio poput potpore teoretičarima zavjere koji tvrde da su u golemim naporima uloženim u građevinske radove na piramidama sudjelovali i graditelji s drugih planeta.

No egipatska ministrica za međunarodnu suradnju čvrsto je odlučila ne prepustiti zasluge za arhitektonske i građevinske radove na jednom od svjetskih čuda svemircima.

U prilog tomu Musku je poručila da bi grobnice u kojima su pokopani graditelji piramida mogle poslužiti kao dokaz.

Stručnjaci kažu kako su grobnice otkrivene devedesetih godina prošlog stoljeća definitivno dokaz da su veličanstvene građevine doista izgradili stari Egipćani.

U petak je južnoafrički i kanadsko-američki tehnološki tajkun tvitao: "Očigledno je da su piramide izgradili vanzemaljci". Ta je njegova objava retvitana više od 84.000 puta.

Egipatska ministrica za međunarodnu suradnju Rania al-Mashat mu je odgovorila tvitom u kojemu stoji kako redovito prati njegova postignuća i divi se njegovu radu.

Istodobno ga je pozvala da dodatno prouči i istraži dokaze o gradnji zdanja izgrađenih za egipatske faraone.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti