Facebook za poslovnjake: LinkedIn će postati 'centar naših profesionalnih života'

Billa Gates vjeruje kako će kombinacija znanja i iskustva Microsofta i LinkedIna korisnicima ove mreže donijeti brojne nove mogućnosti

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2016. / 08:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Početkom ovog tjedna iz Microsofta su objavili iznenađujuću vijest – kupit će društvenu mrežu za poslovnjake LinkedIn za čak 26 milijardi dolara. Brojni su tehnološki analitičari i novinari do sada komentirali dobre i loše strane preuzimanja LinkedIna, a prije dva dana jedan od osnivača ove kompanije i bivši izvršni direktor Microsofta Bill Gates koji danas obnaša dužnost posebnog savjetnika šefa kompanije Satye Nadelle pohvalio je potez svoje kompanije. 'Mislim da je to odlična transakcija. LinkedIn će nam donijeti mnogo toga', prenijeli su mediji njegovu izjavu te on vjeruje kako je najveća prilika koja se pruža ovom akvizicijom kombiniranje Microsoftovog znanja u produktivnosti i iskustva koje ekipa iz LinkedIna ima na području društvenih mreža.

Na taj način LinkedIn bi mogao postati 'centar profesionalnih života' milijuna korisnika, a osnivač Microsofta vjeruje kako bi tijekom godina ova društvena mreža mogla postati vrijedna kao i današnji Facebookov news feed u društvenom svijetu. Zajednička vrijednost ovih kompanija veća je od njihovih pojedinačnih vrijednosti te bi ovim kompanijama, ali i samim korisnicima trebala pružiti brojne nove mogućnosti povezivanja i zarade. Prema posljednjim podacima LinkedIna, ova poslovna mreža ima više od 433 milijuna korisnika iz više od 200 zemalja, a svake sekunde registriraju se dva nova korisnika.  

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti