Honor i službeno predstavio svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom

Ovo je prvi smartphone sa savitljivim ekranom koji pokreće posljednja generacija Qualcommova Snapdragona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.01.2022. / 10:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Krajem prošle godine iz Honora su najavili predstavljanje svog prvog telefona sa savitljivim ekranom. Iako nisu objavili nikakve hardverske detalje, fotografija koju su podijelili s javnosti otkrila je kako će biti riječ o uređaju koji će se, poput Samsungova Galaxyja Fold, moći rasklopiti i pretvoriti u tablet.

Službene informacije iz Honora objavljene su jučer i riječ je o modelu s vrhunskim hardverom i snažnom baterijom koji podržava i brzo punjenje, no nažalost korisnika s ovog dijela svijeta, Honor Magic V bit će dostupan samo u Kini, barem za sada.

Slika nije dostupna Najbolji savitljivi telefon na tržištu? Oppo i službeno predstavio Find N

Kako je riječ o savitljivom uređaju, jasno je kako je najveća pažnja posvećena ekranu. S vanjske strane Magic V ima 6,45-inčni ekran omjera stranica 21,3:9 te bi korisnicima trebao pružiti klasično smartphone iskustvo, kao i ostali “obični” pametni telefoni. Rezolucija ekrana iznosi 1080 x 2560 piksela, uz frekvenciju osvježavanja od 120Hz. No magija ovog telefona smještena je s unutarnje strane - kada se uređaj otvori, Magic V pretvara se u tablet s ekranom dijagonale 7,9 inča rezolucije 1984 x 2272 piksela i frekvencijom osvježavanja 90Hz. Iz Honora kažu kako je uređaj “opremljen inovativnim šarkama” koje omogućuju “zaslon bez nabora”.

Treba naglasiti i kako je ovo prvi smartphone sa savitljivim ekranom kojeg pokreće posljednja i najjača generacija Qualcommova čipseta. Snapdragon 8 Gen 1 garantira odlične performanse pri korištenju zahtjevnih aplikacija i u igrama, podržava 5G, a najjači model opremljen je s 12GB RAM-a i 512GB prostora za pohranu podataka.

Kapacitet baterije iznosi 4750 mAh što bi, prema službenim podacima iz Honora, trebalo biti dovoljno za cjelodnevnu uporabu. Treba naglasiti i podršku za brzo punjenje (66W) zahvaljujući kojoj je potrebno samo 15 minuta da se baterija napuni na 50 posto kapaciteta.

Slika nije dostupna Huawei predstavio novi model savitljivog telefona

Magic V dolazi s 4 kamere - rezolucija sve tri stražnje kamere iznosi 50MP, dok se s prednje strane nalazi 42MP kamera, a sve podržavaju Honorov Image engine i napredni sustav umjetne inteligencije.

Od sljedećeg tjedna ovaj će uređaj biti dostupan na kineskom tržištu po cijeni od 1390 eura za model 12/256 GB i 1530 eura za model 12/512 GB.

Izvor: GSM Arena


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti