Huawei predstavio novi model savitljivog telefona

S ovim uređajem Huawei je predstavio konkurenta Samsungovom telefonu Galaxy Z Flip.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.12.2021. / 11:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U kratko vrijeme nekoliko je kompanija najavilo telefone sa savitljivim ekranima. Oppo je predstavio Find N, Honor je svoj Magic V najavio za početak sljedeće godine, a ovaj tjedan i Huawei je predstavio svoj novi model savitljivog smartphonea. Za razliku od ranijeg modela sa savitljivim zaslonom, P50 Pocket preklopni je telefon sličan Samsungovim modelima iz serije Flip, odnosno Motoroli Razr.

  Slika nije dostupna Najbolji savitljivi telefon na tržištu? Oppo i službeno predstavio Find N

Ono po čemu se izdvaja od konkurencije jest 1–inčni okrugli ekran smješten na stražnjoj strani uređaja, ispod kamera, na kojem se prikazuju obavijesti i koji podržava widgete. Ekran izgleda prilično atraktivno i namijenjen je korištenju dok je telefon zaklopljen, a može se koristiti čak i pri snimanju selfija (tada se koriste stražnje kamere), upravljanju glazbom, a na njemu se čak prikazuju i upute za navigaciju.

Što se glavnog ekrana tiče, kada je telefon otvoren, dijagonala iznosi čak 6,9 inča, uz omjer stranica od 21:9 i frekvenciju osvježavanja od 120Hz. Huawei P50 Pocket težak je 190 grama i tanak samo 7,2 mm kada je otvoren. Pokreće ga Qualcommov čipset Snapdragon 888 i Huaweijev operativni sustav Harmony OS 2. Kapacitet baterije iznosi 4000 mAh, a neobično je što nema podrške za 5G, što je inače nezaobilazna opcija na svim jačim modelima telefona, a sve češće je dostupna i na uređajima srednje pa čak i niže kategorije.

Huaweijev savitljivi smartphone podržava opciju prepoznavanja lica na oba ekrana, dok je u bočnoj tipki implementiran senzor za otiske prstiju.

Slika nije dostupna Honor otkrio planove: Uskoro stiže njihov smartphone sa savitljivim ekranom

Sa stražnje strane telefona nalaze se tri kamere - rezolucija glavne iznosi 40MP, a dostupna je i 13MP širokokutna leća te 32MP senzor za koji u Huaweiju kažu da snima fotografije s većim rasponom boja. Dostupna je i kamera s prednje strane ekrana koja je postavljena u rupicu u zaslonu, no iz Huaweija za snimanje selfija ipak preporučuju korištenje glavne kamere za snimanje selfija.

Huawei P50 Pocket bit će, barem za sada, dostupan samo na kineskom tržištu po cijeni od oko 1400 dolara za model 8/256 GB, odnosno oko 1700 dolara za model s 12 GB memorije i 512 GB prostora za pohranu podataka.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti