Huawei ne odustaje od fleksibilnih telefona: Predstavljen novi Mate X2

Mate X2 predstavljen je u Kini, a hoće li se naći i na tržištima izvan Azije, zasad nije poznato.

Martina Čizmić | 23.02.2021. / 11:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je u Kini predstavio svoj novi fleksibilni preklopni pametni telefon Mate X2. Kako je istaknuto na predstavljanju, novi Mate X2 dolazi s novim dizajnom Falcon Wing i dodatnim tehnološkim inovacijama. 

Huawei Mate X2 dolazi s potpuno novim kompaktnim dizajnom s namjerno pomaknutom točkom ravnoteže kako bi se uređajem lakše rukovalo, bez obzira na to je li sklopljen ili otklopljen. Rasklopljeni zaslon jedan je od najvećih na tržištu, nudeći vrhunsko korisničko iskustvo u dva oblika. Kompozitno kućište od čelika i ugljičnih vlakana visoke čvrstoće čini lagan, ali robustan uređaj. Kombinira četverostruku kameru Ultra Vision Leica, snažni stereosustav s dva zvučnika i brzi Kirin 9000 5G čipset.

Mate X2 je opremljen četverostrukom kamerom Ultra Vision Leica, a širokokutna kamera od 50 megapiksela ima jedan od prvih senzora koji uključuje RYYB filtre u boji (CFA), kao i 4-u-1 pixel binning tehnologiju te Full Pixel Octa PD autofokus za snimanje visokokvalitetnih fotografija čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Telefotokamera se odlikuje periskopskim dizajnom, a podržava 10 puta optički zum, 20 puta hibridni zum i 100 puta digitalni zum za velike domete. Ultraširokokutna kamera od 16 MP nudi ne samo impresivno vidno polje već podržava i makro način snimanja objekata na udaljenosti od samo 2,5 cm od leće.

Kada je rasklopljen, uređaj ima nagnutu stražnju stranu koja omogućuje da je na najtanjem dijelu debljine svega 4,4 mm. Točka ravnoteže pomaknuta je malo od središta uređaja, tako da je savršeno uravnotežena i rasklopljena i zatvorena.

Fleksibilni unutarnji zaslon je dijagonale 8 inča s magnetno kontroliranim nanooptičkim slojem kako bi se smanjila refleksija. S vanjske strane uređaja nalazi se OLED zaslon veličine 6,45 inča. Oba zaslona imaju visoku razlučivost, vrhunsku responzivnost i brzinu osvježavanja od 90Hz kako bi pružili najbolje iskustvo korisnicima.

Ispod svog minimalističkog izgleda, Huawei Mate X2 krije još jednu inovaciju u industriji: složenu višedimenzionalnu šarku koju je Huawei usavršavao tijekom pet godina. Kroz višedimenzionalni mehanizam, šarka stvara šupljinu nalik kapljici vode u koju se uvlači zaslon kada je uređaj preklopljen. To omogućuje savršeno preklapanje s gotovo neprimjetnim razmakom i smanjuje nabore na vanjskom zaslonu kada se uređaj rasklopi. Otvori uz bočne strane također su skriveni kako bi spriječili ulazak prašine i prljavštine u sustav koji mogu potencijalno oštetiti zaslon.

S dva zaslona, Mate X2 nudi najbolje iz oba svijeta. Veći zaslon nudi prostrano područje za gledanje novog sadržaja, dok sklopivost uređaju jamči prenosivost. Inspiriran tehnikom "long-take" fotoaparata, Veliki zaslon novog pametnog telefona dopunjen je paketom pametnih značajki dizajniranih za multitasking. Pomoću opcija kao što su Smart Multi-Window , Floating Window, App Multiplier, App Bubble i brojnih drugih, korisnici mogu učinkovito obavljati više zadataka čak i na jednom zaslonu.

Što se tiče zvuka, Huawei Mate X2 potpuno dolazi sa stereo zvučnim sustavom s dvostrukim zvučnikom koji koriste ultratanke drivere velike amplitude s ultralaganim kupolama od ugljičnih vlakana i podržava Huawei Histen zvučne efekte.

Uređaj pokreće Kirin 9000, najsvestraniji 5G čipset s najviše tranzistora do sada, a ugrađena je i baterija kapaciteta 4500mAh koja podržava 55 W Huawei SuperCharge.

Huawei uvijek želi donijeti bolji proizvod i uslugu potrošačima, istaknuo je Richard Yu tijekom intervjua. Kako bi postigli ciljeve, u kompaniji ne prestaju ulagati u tehnološke inovacije i istraživanje. U 2019. godini Huawei je zauzeo prvo mjesto s 3.524 zahtjeva za patentom Europskom uredu za patente (EPO). Štoviše, kada je riječ o preklopnim pametnim telefonima, Huawei je isporučio dvije generacije linije Mate X, originalni Mate X i Mate Xs, dok im je gotovo 90 patenata koji se odnose na sklopive zaslone već odobreno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti