Huawei P9 - pametni telefon koji pomiče granice

Kao i mnogo puta do sad, Huawei je ponovo postavio nove standarde kada su u pitanju pametni telefoni.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.05.2016. / 19:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ova perjanica tvrtke Huawei jedinstvena je u svakom svom dijelu, a u sebi objedinjuje vrhunske inovacije i zadivljujući dizajn.
Najnoviji uređaj P serije slijedi nasljeđe svojih prethodnika te baca rukavicu u lice ostalim proizvođačima uređaja na tržištu pametnih telefona, neovisno od operativnog sustava koji ih pokreće. Nizu inovacija pridodana je dvostruka kamera na poleđini koja će zasigurno uznemriti duhove i status quo u industriji.

Huawei P9: dizajn, softver i hardver

Već na prvi dodir, P9 pokazuje da je riječ o punokrvnom premium uređaju. Tanak (samo 7 mm) i lagan, P9 je remek-djelo naprednog industrijskog dizajna koji dijeli isti minimalistički genski kod sa svojim prehodnicima hvaljene Huawei P-serije.

Svaki P9 uređaj je savršen spoj superiornog 2.5D stakla i vrhunskog aluminija, s rubovima koji su rezani dijamantima i zaobljeni kako bi se postigao uravnotežen, zaobljen izgled.

S 5.2-inčnim 1080p ekranom, P9 pokreće novi Kirin 955 2.5GHz 64-bitni ARM procesor što osigurava vrhunske mobilne performanse.
Osmo-jezgreni processor s 3GB RAM-a potvrđuje da je P9 pravi flagship. Snažna 3000mAh baterija P9 uređaja korisnicima omogućuje besprijekorno povezivanje i dugi vijek trajanja baterije između punjenja.

Ovaj pametni telefon štiti privatnost korisnika i informacija koje pohranjuju na svojim telefonima uz pomoć vodeće tehnologije biometrijskog prepoznavanja otisaka prstiju tvrtke Huawei. Poboljšani senzor otisaka prstiju omogućuje korisnicima personaliziranje zaštite uređaja kako bi se onemogućilo nehotično ili nelegalno korištenje uređaja, a istovremeno osigurava korisnicima brz i siguran pristup uređaju.

Huawei P9: Kamera

Dvije kamere na stražnjoj strani zajedno djeluju kako bi korisnicima omogućile snimanje superiornih fotografija – detalja, dubinske oštrine i boja. Huawei P9 istinski snima sjajne fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja jer dvostruka kamera jamči više svjetla i detalja koje može zabilježiti.

Leće, proizvedene od strane tvrtke Leica, zasigurno su jedne od najboljih koje se mogu pronaći na telefonima. Načini rada kamere uključuju snimanje HDR snimaka, slow-motion video sadržaja, vrhunskih snimaka noću i time-lapse videa.

Temelj superiornih mogućnosti snimanja fotografija skriva se u dvostrukoj kameri koja u potpunosti iskorištava moć Leica leća, poznatih po svojoj preciznosti i pažnji prema detaljima. RGB kamera uređaja specijalizirana je za bilježenje boja, dok je monokromatska kamera sjajna u hvatanju detalja. Jedinstvena karakteristika P9 uređaja je snimanje monokromatskih fotografija, za razliku od ostalih uređaja koji fotografiju u boji konvertiraju u crno-bijelu. Ova karakteristika omogućuje dojam profesionalno snimljenih fotografija.

Svaka fotografija snimljena ovim pametnim telefonom prenosi jedinstvenu emociju i utjelovljuje bezvremenski karakter koji je svojstven tvrtki Leica, a korisnici mogu birati između tri Leica načina snimanja: standardni, žive boje i blage boje, ovisno o osobnim preferncijama vlasnika uređaja.

Huawei P9: sažetak

Sjajni dizajn
Vrhunske performanse
Impresivna kamera
Brzi čitač otisaka prsta

 


 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti