Huawei predstavio rješenje koje smanjuje potrošnju energije u podatkovnim centrima za 14 posto

Huawei je naglasak stavio na inteligentna tehnološka rješenja.

Martina Čizmić | 04.03.2022. / 08:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je u sklopu MWC Barcelona predstavio svoja rješenja za podatkovne centre i podijelila viziju inovativne budućnosti. Predsjednik Huaweija za Europu, Li Peng, predstavio je i tehnološka rješenja namijenjena sveučilišnim kampusima te inteligentne podatkovne centre koji smanjuju potrošnju energije za više od 14 posto.

Kako je istaknuo prilikom predstavljanja, sveučilišni kampusi imaju visoke zahtjeve za pohranu podatkovnih centara, računalnu snagu i energetsku učinkovitost te se suočavaju s izazovima u upravljanju svojom velikom imovinom. S ciljem rješavanja ovog problema kompanija je obnovila i nadogradila mrežnu arhitekturu, interne sustave mreže i IT opremu stvarajući okruženje koje u potpunosti odgovara potrebama budućnosti. U tom je segmentu razvoj dodatno stavljen na tehnološki napredak po pitanju online sastanaka, 4K videokonferencija i bežične projekcije, pritom smanjivši potrošnju za 38 posto.

Sveobuhvatno rješenje za podatkovni centar predvodi trend razvoja temeljenog na cloudu te intenzivnog i ekološki prihvatljivog razvoja, dok Huaweijevo inteligentno rješenje kampusa omogućuje potpuno bežični pristup, obnovu mrežne arhitekture i hiperkonvergenciju IT infrastrukture. Kroz kontinuirane inovacije u ICT i digitalnoj infrastrukturi, Huawei je postavio čvrste temelje za razvoj inteligentnog svijeta, rekao je Chen Banghua, potpredsjednik Huawei Enterprise Business Grupe (BG).

Brojna rješenja već su implementirana u razne industrije. Sustavi koje Huawei koristi u energetskoj industriji pružaju bolju zaštitu i nadzor infrastrukture, sektoru logistike te stabilnijem javnom prijevozu, kao i u financijskim industrijama u kojima se koristi rješenje za manjak mrežnih kapaciteta prilikom dnevnih operacija.

U borbi protiv klimatskih promjena Huawei nastavlja razvijati inovativne rješenja za industrije, graditi pojednostavljene, ekološki prihvatljive i inteligentne ICT infrastrukture te istovremeno smanjivati potrošnju energije koju koristi.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti