Lenovo ThinkPad X1 Tablet – jedan od najzanimljivijih novih tableta

Lenovov tablet od konkurencije razlikuje se po zanimljivim dodacima zahvaljujući kojima se može produžiti trajanje baterije, dodati 3D kamera ili projektor

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.01.2016. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Početak svake godine vjerojatno je najuzbudljivije i najzanimljivije vrijeme za ljubitelje tehnologije jer je to vrijeme rezervirano za najveći sajam potrošačke elektronike na svijetu na kojem tehnološke kompanije predstavljaju nove uređaje koji bi trebali obilježiti godinu. Prije početka ovog sajma Lenovo je predstavio nove modele računala s kojima će ove godine krenuti o osvajanje računalnog tržišta – predstavljeni su novi modeli iz Thinkpad serije (X1 Carbon ultrabook, X1 Yoga, X1 Tablet i all-in-one računalo ThinkCentre X1), a najzanimljivijim čini se tablet koji dizajnom podsjeća na Microsoftove Surface Pro uređaje. Na The Vergeu kažu kako ThinkPad X1 dolazi s 'impresivnim specifikacijama' – 12 inčni IPS ekran rezolucije 2,160x1,440 piksela, nova generacija Intelovih Skylake procesora, USB-C priključak, Windows 10, maksimalni kapacitet SSD-a je 1TB te ima čak do 16GB RAM-a.

No, ovaj uređaj nije zanimljiv samo po odličnom hardveru, već se od konkurencije izdvaja po različitim dodacima s kojima se može povezati i koji vlasnicima ovog tableta omogućuje neke nove opcije. Trenutno postoje tri različita dodatka koja se mogu povezati s ovim uređajem (dodaci se posebno naplaćuju, a Lenovo bi u budućnosti mogao predstaviti i nove dodatke) – jedan je dodatak za produktivnost koji dolazi s dodatnom baterijom koja omogućuje dodatnih pet sati rada te ima i USB 3.0 priključak i HDMI izlaz, zatim 3D modul (ima Intelovu 3D Real Sense kameru i HDMI izlaz) te modul za prezentaciju koji, osim HDMI-a, donosi i Pico projektor. Početna cijena ovog računala iznosi 899 dolara (korisnici koji žele bolje procesore, više memorije i prostora za pohranu podataka morat će platiti više), dok cijena dodatnih modula iznosi 149 dolara za dodatak za produktivnost i 3D kameru, a za dodatni projektor potrebno je platiti 279 dolara. Početak prodaje ovog modela najavljen je za veljaču.

Izvor: PC World
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti