Microsoft kupio poznati studio za videoigre koji stoji iza uspješnica poput Fallouta i Dooma

Ovo će preuzimanje označiti i dodavanje Bethesdinih poznatih franšiza u Xbox Game Pass za konzole i PC.

Martina Čizmić | 21.09.2020. / 16:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O tome da Microsoft planira kupiti veliki studio za videoigre, šuška se već dugo. No tek je danas i službeno potvrđeno -  Microsoft je kupio ZeniMax Media, tvrtku koja okuplja cijeli niz poznatih studija za videoigre poput Bethesda, Arkane, Machine Games, Alpha Dog i drugi.

Kako su priopćili iz Xboxa, "jedan od najuspješnijih studija u industriji videoigara postaje dio Xboxa".

To znači da će videoigre poput Fallouta, Wolfensteina, DOOM-a, Dishonored, Quake, Starfield i The Elder Scrolls ubuduće imati oznaku Microsofta odnosno Xboxa. Hoće li biti i ekskluzivno dostupne za Xbox, još nije poznato.

Bethesdine igre uvijek su imale posebno mjesto na Xboxu i u srcima milijuna gamera diljem svijeta. Tijekom godina, vodio sam brojne razgovore s kreativnim voditeljima u Bethesdi o budućnosti gaminga i dugo već dijelimo slične vizije, istaknuo je u objavi Phil Spencer, direktor Xboxa.

Dodao je kako će ovo preuzimanje označiti i dodavanje Bethesdinih poznatih franšiza i videoigara u Microsoftovu platformu za streaming videoigara, Xbox Game Pass za konzole i PC.

Jedna od stvari koje me najviše uzbuđuju su Bethesdine buduće igre, neke već najavljene i mnoge za koje se još ne zna, koje će doći na Xbox i PC poput dugoiščekivanog Starfielda, dodao je Spencer.

Na kraju je istaknuo kako je ovo samo još jedan važan element plana koji je zapravo usmjeren na to da igrači Xboxa mogu igrati vrhunske igre sa svojim prijateljima "bilo kad i bilo gdje".

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti