Microsoft predstavio novu generaciju Surfacea Pro s odličnom baterijom

Novi model ne donosi neke revolucionarne novosti, no kombinacija novih Intelovih procesora i baterija koja može izdržati čak 13,5 sati mogla bi privući veliki broj korisnika

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.05.2017. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tehnološki mediji proteklih nekoliko dana najavljivali su Microsoftovo predstavljanje novog modela Microsoftovog popularnog hibrida te su glasine govorile kako Surface Pro 5 neće donijeti nikakve revolucionarne novosti, a glavni naglasak bit će na novoj generaciji Intelovih procesora. Microsoft je jučer predstavio novi hibrid, a s ovom generacijom izbacili su brojke iz imena tako da će se novi hibrid prodavati samo kao Surface Pro, a ne Surface Pro 5.

Kako je i najavljivano, nova generacija dolazi s Kaby Lake generacijom procesora (Surface Pro isporučivat će se s Intelovim Core m3, i5 i i7 procesorima), a u razgovoru za The Verge, Panos Panay iz Microsofta rekao je kako Surface Pro dolazi s čak 800 novih dijelova u odnosu na Pro 4. Ono što će biti najzanimljivije većini potencijalnih korisnika novog Surfacea Pro sigurno je baterija koja će, prema Panayu, izdržati oko 13,5 sati, što je puno više u odnosu na prošle modele.

Ekran dijagonale 12,3 inča rezolucije 2736x1824 piksela nije se mijenjao u odnosu na Surface Pro 4, a što se povezivosti tiče, ovaj uređaj dolazi s USB 3.0 priključkom (dakle, nema USB Type-C konektora), ima utor za microSD memorijske kartice, mini DisplayPort i 3,5 mm izlaz za slušalice. Također, korisnici će moći izabrati modele s podrškom za LTE te ova verzija dolazi s utorom za micro SIM kartice i podrškom za eSIM, a cijena ovih modela bit će nešto veća u odnosu na uređaje bez podrške za mobilni internet.

Ostale novosti uključuju i novu generaciju Surface Pena (koja ne dolazi sa samim uređajem te je za nju potrebno platiti 99 dolara) i podršku za Surface Dial. Cijena ovog uređaja ovisi, naravno, o konfiguraciji – najjeftiniji model s Intel Core m3 procesorom, 4GB RAM-a i 128GB SSD-a prodavat će se po 799 dolara, dok će korisnici koji žele najjači model s Intelovim Core i7 procesorom, 16GB RAM-a i 1TB SSD-a trebati platiti 2699 dolara.

Na određenim tržištima novi model Surfacea Pro može se prednaručiti već danas, a isporuke počinju od 15. lipnja (model s podrškom za LTE na tržištu će se pojaviti u drugoj polovici godine), a Panos Panay uvjeren je u odličnu prodaju te kaže kako je ovo uređaj kojeg su brojni ljubitelji Microsofta s nestrpljenjem iščekivali.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti