Microsoft radi na Windows 10 Andromeda projektu

Andromeda mogla bi biti sljedeća verzija One Corea, kompanijinog internog cilja da Windows 10 donese na sve uređaje.

Monika Nožić Monika Nožinić | 07.02.2017. / 18:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft trenutno radi na seriji poboljšanja za desktop koja bi se proširila i na cijeli ekosustav. Pomalo je iznenađujuće da je Microsoft novi projekt nazvao Windows 10 Andromeda, što je ime koje i Google koristi za hibridnu platformu. Da sve bude još paradoksalnije, Microsoft ima sličan cilj kao i Google - izgraditi univerzalno iskustvo za desktop uređaje, što će tranziciju s jednog na drugi uređaj učiniti znatno lakšom.

Windows 10 Andromeda donijet će seriju funkcija koje će poboljšati Continuum, a Microsoft je već napravio neke od njih. Primjerice, Continuum će uskoro podržati prozore izmjenjive veličine, pun taskbar koji radi baš poput onoga na desktopu, kao i poboljšanja korisničkog sučelja koja će dovesti do toga da mobilni telefoni budu u skladu s računalima.

Andromeda bi zapravo mogla biti sljedeća verzija One Corea, kompanijinog internog cilja da Windows 10 donese na sve uređaje. Andromeda je već u izradi u Microsoftu kao dio Composable Shell projekta, a očekuje se da svjetlo dana ugleda kasnije ove godine, s Redstone 3 nadogradnjom operativnog sustava.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti