Objavljene fotografije telefona Nokia 9 s kojim Nokia namjerava pokoriti tržište

Na internetu su se pojavile fotografije dijelova prototipa Nokia 9, telefona koji će konkurirati najjačim modelima na tržištu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.05.2017. / 08:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HD Global, kompanija koja je otkupila prava na korištenje Nokijinog branda ove je godine predstavila tri pametna telefona srednje kategorije koje pokreće Googleov Android te modernu verziju legendarnog telefona 3310 koja je oduševila brojne ljubitelje "stare" Nokije te su mnogi najavili kupovinu ovog mobitela koji je namijenjen prvenstveno telefoniranju i slanju SMS-ova. No, planovi ove kompanije puno su veći te je nedavno direktor komunikacija za azijsko-pacifičku regiju Flann Gao rekao kako su njihove ambicije jako velike te žele postati najveća mobilna kompanija na tržištu Androida. Ovaj ambiciozan plan, naravno, ne mogu ostvariti s telefonima poput modela Nokia 3, 5 i 6, već im je potreban top smartphone s kojim će moći konkurirati najjačim telefonima na tržištu i privući milijune korisnika.

 

O takvom modelu glasine kruže već neko vrijeme – neki govore o modelu Nokia 8, odnosno Nokiji 9 (postoji mogućnost da je riječ o dva različita modela) te su jučer na GSM Areni objavljene fotografije dijelova prototipa "devetke" i opcije koje bi ovaj smartphone trebao imati. Nokia 9 tako će imati ekran dijagonale 5,3 inča rezolucije 2560x1440 pikela, radit će na Snapdragon 835 procesoru, imat će 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podataka, a očekuje se da će se u prodaji i pojaviti i model sa 128GB memorije. Imat će dvije stražnje kamere rezolucije 13MP, dvije bljeskalice, QuickCharge 3.0 tehnologiju za brzo punjenje baterije, 3,5mm utor za slušalice te USB Type-C priključak.

Kako bi ovaj model uspio na tržištu, od velike važnosti bit će njegova cijena, tj. trebao bi biti cjenovno povoljniji u odnosu na konkurentske telefone te se nadamo kako su informacije koje su ranije objavljene prema kojima će cijena Nokije 9 iznositi 750 eura na europskom tržištu lažne.

Službenih informacija o Nokijinom top modelu još nema te bi ih trebali saznati na konferenciji na kojoj će HMD predstaviti ovaj telefon, što se očekuje tijekom sljedećeg mjeseca ili u trećem kvartalu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti