Ovog se Valentinova ljubav iskazuje skupom dizajnerskom torbom i NFT-om

Torba koja na prvi pogled izgleda kao da se topi, zapravo - ne postoji.

Martina Čizmić | 11.02.2022. / 15:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U svijetu mode, torba Hermes Birkin slovi za jednu od najpoželjnijih, ali i najskupljih. Cijena pojedinog modela kreće se od 10 tisuća dolara, za osnovni model, pa do 200 tisuća dolara za model napravljen od krokodilske kože. I naravno, kako bi se uopće dobila prilika kupiti takvu jednu torbu, potrebno je upisati se na listu čekanja. 

Uoči Valentinova, svjetlo dana ugledala je posebna Hermes Birkin torba napravljena od platine i ukrašena dijamantima. No, za razliku od drugih torbi ovog brenda, ova skriva digitalnu tajnu. 

Slika nije dostupna Bečki muzej prodaje NFT Klimtovog 'Poljupca'

Slika nije dostupna Nevjerojatna priča studenta: Četiri je godine snimao selfije, a sada ih prodaje kao NFT i zaradio je milijun dolara

Torba koja na prvi pogled izgleda kao da se topi, zapravo - ne postoji. 

Točnije, radi se o digitalnoj, NFT (non fungible token) inačici torbe koja je procjenjena na "sitnih" 595 tisuća eura.  Nazvana "Drip Bag" odnosno "torba koja curi", zapravo je rađena na zahtjev londonskog milijardera, a autorica ove digitalne inačice je britanska dizajnerica Debbie Wingham. 

Klijent je zaista želio NFT element jer je to onog gdje leži buduća vrijednost. Mogli biste sažeti ono što znam o NFT-u na poleđinu poštanske marke, ali ako to klijent želi, ja ću to i napraviti, istaknula je Debiie Wingham dodavši kako će klijent uz pravu Hermes Birkin torbu, svojoj dragoj osobi pokloniti i ovu NFT verziju. 

Slika nije dostupna Bivša prva dama SAD-a upustila se u zanimljiv projekt: Melania Trump izdala vlastiti NFT

Slika nije dostupna Digitalna umjetnica ima samo 12 godina, a već je zaradila 5,7 milijuna dolara kroz NFT

Slika nije dostupna Curryjeve NFT tenisice mogu se nositi samo u metaverseu, a skuplje su od pravih tenisica

S obzirom na to da se u digitalnom svijetu već mogu kupiti NFT tenisice, odjeća pa čak i kuće (odnosno vile), ne bi nas trebalo iznenaditi što netko želi pokloniti za Valentinovo NFT skupocjene torbe. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti