Bivša prva dama SAD-a upustila se u zanimljiv projekt: Melania Trump izdala vlastiti NFT

"Melania's Vision" dostupan je još samo do kraja 2021. godine, a što će bivša prva dama smisliti u 2022. godini tek ćemo vidjeti.

Martina Čizmić | 30.12.2021. / 15:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kad je prije gotovo godinu dana odlazila iz Bijele kuće, bivša prva dama SAD-a, Melanija Trump, nije javnosti otkrila čime će se baviti.

Iako se činilo kako će se posvetiti obitelji i privatnom životu, Melanija je zaplovila u tehnološke vode. Tako je "izdala" vlastiti NFT odnosno nezamjenjivi token pod imenom "Melania's vision".

Slika nije dostupna Digitalna umjetnica ima samo 12 godina, a već je zaradila 5,7 milijuna dolara kroz NFT

Radi se o digitalnoj verziji slike koja prikazuje Melanijine oči, a koju je naslikao francuski umjetnik i obiteljski prijatelj Trumpovih, Marc-Antoine Coulon. Uz digitalnu verziju slike, kupci NFT-a dobivaju i kratku audio poruku bivše prve dame.

 

 

Kako su objavili na službenim stranicama Melanije Trump, NFT-ovi bi se trebali izdavati u pravilnim razmacima, a prihod od njihove prodaje djelomice će ići u humanitarne svrhe. U ovom slučaju za inicijativu Be Best koja u SAD-u potiče djecu smještenu u udomiteljske obitelji na razvoj računalnih vještina.

"Melania's Vision" tako će zainteresirane kupce stajati 1 SOL (kriptovaluta solana) odnosno otprilike 190 dolara ili 1300 kuna.

Kako je pojašnjeno na stranici, želja je da Melanijin NFT "inspirira sakupljače" baš kao i njena vizija koja je "gledati unaprijed s inspiracijom, snagom i hrabrošću".

Slika nije dostupna Curryjeve NFT tenisice mogu se nositi samo u metaverseu, a skuplje su od pravih tenisica

Slika nije dostupna Godina NFT-a: Na virtualnu imovinu u 2021. potrošeno je skoro 27 milijardi dolara

"Melania's Vision" dostupan je još samo do kraja 2021. godine, a što će bivša prva dama smisliti u 2022. godini tek ćemo vidjeti.

Zanimljivo, iako je njen suprug i bivši predsjednik SAD-a, Donald Trump, poznat kao veliki kritičar kriptovaluta, u razgovoru za CNN, otkrio je kako daje punu podršku svojoj supruzi. 

Ona će to napraviti izvrsno, rekao je Trump. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti