Kad je prije gotovo godinu dana odlazila iz Bijele kuće, bivša prva dama SAD-a, Melanija Trump, nije javnosti otkrila čime će se baviti.

Iako se činilo kako će se posvetiti obitelji i privatnom životu, Melanija je zaplovila u tehnološke vode. Tako je "izdala" vlastiti NFT odnosno nezamjenjivi token pod imenom "Melania's vision".

Kolekcija Nyle Hayes Digitalna umjetnica ima samo 12 godina, a već je zaradila 5,7 milijuna dolara kroz NFT

Radi se o digitalnoj verziji slike koja prikazuje Melanijine oči, a koju je naslikao francuski umjetnik i obiteljski prijatelj Trumpovih, Marc-Antoine Coulon. Uz digitalnu verziju slike, kupci NFT-a dobivaju i kratku audio poruku bivše prve dame.

 

 

Kako su objavili na službenim stranicama Melanije Trump, NFT-ovi bi se trebali izdavati u pravilnim razmacima, a prihod od njihove prodaje djelomice će ići u humanitarne svrhe. U ovom slučaju za inicijativu Be Best koja u SAD-u potiče djecu smještenu u udomiteljske obitelji na razvoj računalnih vještina.

"Melania's Vision" tako će zainteresirane kupce stajati 1 SOL (kriptovaluta solana) odnosno otprilike 190 dolara ili 1300 kuna.

Kako je pojašnjeno na stranici, želja je da Melanijin NFT "inspirira sakupljače" baš kao i njena vizija koja je "gledati unaprijed s inspiracijom, snagom i hrabrošću".

Stephen Curry Curryjeve NFT tenisice mogu se nositi samo u metaverseu, a skuplje su od pravih tenisica

Slika nije dostupna Godina NFT-a: Na virtualnu imovinu u 2021. potrošeno je skoro 27 milijardi dolara

"Melania's Vision" dostupan je još samo do kraja 2021. godine, a što će bivša prva dama smisliti u 2022. godini tek ćemo vidjeti.

Zanimljivo, iako je njen suprug i bivši predsjednik SAD-a, Donald Trump, poznat kao veliki kritičar kriptovaluta, u razgovoru za CNN, otkrio je kako daje punu podršku svojoj supruzi. 

Ona će to napraviti izvrsno, rekao je Trump. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju