Curryjeve NFT tenisice mogu se nositi samo u metaverseu, a skuplje su od pravih tenisica

Stephen Curry, nakon obaranja rekorda po broju trica, u suradnji s Under Armourom predstavio je kolekciju NFT tenisica.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2021. / 12:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Skupljanje tenisica prilično je skup hobi, a naročito je popularan među ljubiteljima košarke. Za neke signature tenisice Jordana, LeBrona, Irvinga, Embida ili drugog popularnog NBA igrača potrebno je izdvojiti, ovisno o modelu, i do 1400 kuna, ponekad i više. Kolekcionarstvo u digitalnom svijetu donosi malo drukčiju dimenziju jer, dok tenisice koje platite 1400 kuna ipak možete svakodnevno nositi na igralištima, u školi ili na posao, virtualne tenisice možete nositi samo u - virtualnom svijetu.

Slika nije dostupna Želite posjedovati dio povijesti? Na dražbi se prodaje prvi SMS na svijetu

Tenisice su virtualne, ali ih morate platiti pravim novcem, a ponekad su takve tenisice skuplje od pravih.

Svoju priliku na tom je tržištu prepoznao je najbolju šuter svih vremena Stephen Curry koji je u suradnji s Under Armourom predstavio NFT kolekciju svojih tenisica Curry Flow 9. Dostupno je samo 2974 komada, a razlog za takvu brojku poznat je svim ljubiteljima košarke. Naime, Curry je prošlog tjedna u najpoznatijoj košarkaškoj areni na svijetu, MSG-u, oborio rekord Ray Allena po broju postignutih trica. Rekord je oborio postigavši 2974. tricu, a od tada, naravno, ta brojka raste i dalje.

Rekord je oborio u upravo u tom modelu tenisica koje su dostupne kao NFT, a nije teško zaključiti kako su se, odmah nakon početka prodaje, svi modeli rasprodali. Cijena je iznosila 333 dolara i sav prihod od prodaje bit će doniran u dobrotvorne svrhe, a jasno je kako će mnogi kupci ovog modela naknadno pokušati preprodati svoju digitalnu imovinu s potpisom Curryja za puno veću cijenu.

Ono što je posebno zanimljivo jest da će svi kupci svoje Genesis Curry Flow NFT tenisice moći nositi u metasvemirima, i to čak u tri takva virtualna svijeta - Decentraland, The Sandbox i Gala Games.

Slika nije dostupna Zbog jedne greške u tipkanju pri prodaji NFT-a ostao bez 250 tisuća dolara

Under Armour nije prva kompanija sportske odjeće i obuće koja je odlučila zakoračiti u svijet NFT-a te su ranije isto napravili i Nike i Adidas, a zanimljivo je da je i sam Stephen Curry, nakon obaranja rekorda po broju postignutih trica u NBA, predstavio i vlastitu kolekciju digitalnih umjetnina. U glavnoj ulozi je upravo Curry, a i ta je kolekcija njegovih portreta dostupna u, naravno, 2974 komada.

Izvor: Bloomberg
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti