Pogledajte spektakularne snimke rastavljanja najveće do sad napravljene rakete za putovanja u svemir

Do sad je javnost u nekoliko navrata imala priliku vidjeti kako Starship testira svoje motore i sposobnost leta, lebdjenja i slijetanja.

Martina Čizmić | 23.02.2022. / 08:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Raketa Starship američke kompanije SpaceX, trebala bi do kraja 2022. godine poletjeti u orbitu i tako učiniti još jedan veliki korak prema službenom letu u svemir.

Do sad je javnost u nekoliko navrata imala priliku vidjeti kako Starship testira svoje motore i sposobnost leta, lebdenja i slijetanja.

Slika nije dostupna SpaceX sastavio svog gorostasa - najveću ikad napravljenu raketu za putovanje u svemir

Novi video koji su nas svom Twitteru objavili iz SpaceX-a, prikazuje Starship u potpuno novom svjetlu. Točnije, radi se o videu snimljenom dronom, što znči da gledatelji imaju posebnu priliku vidjeti kako izgleda rastavljanje ove ogromne rakete.

 

 

Samo rastavljanje rakete koja bi, prema neslužbenim procjenama trebala biti visoka oko 120 metara, obavljeno je 14. veljače, nakon što je raketa stavljena na Super Heavy sustav motora ne bi li se provjerilo odgovaraju li sustavi međusobno.

Slika nije dostupna Elon Musk poručio: Starship je vrlo blizu lansiranja u orbitu

Podsjetimo, Starship će, kad jednom bude dovršena i spremna za let, biti najviša do sad izgrađena raketa za svemirska putovanja. SpaceX je već dogovorio s NASA-om da će upravo ova raketa odvesti astronaute na Mjesec u sklopu programa Artemis, a vlasnik SpaceX-a, Elon Musk, u više je navrata istaknu kako će upravo Starship odvesti ljude na Mars.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti