Porsche ulaže dodatnih 70 milijuna eura u Rimca: "Mate nas nadahnjuje svojim inovativnim idejama, ulaganje se pokazalo ispravnim"

Porsche je 2018. stekao udio od 10 posto, 2019. nakon dodatne investicije povećao na 15, 5 posto, da bi s posljednjom investiciom udio dosegao 24 posto.

Martina Čizmić | 08.03.2021. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Porsche je povećao svoj udio u Rimac Automobilima na ukupno 24 posto ulaganjem od 70 milijuna eura, priopćili su iz Rimac Automobila. Porsche, koji je u tvrtku iz Svete Nedelje prvi put uložio 2018. godine, tako je sad najveći suvlasnik, uz Rimca.

Porsche je stalno podupirao našu tvrtku od 2018. godine i uvijek je bila privilegija imati jedan od najvećih brandova sportskih automobila, kao dio Rimac Automobila. Ponosni smo na zajednički rad na novim uzbudljivim i električnim proizvodima i na činjenicu da je Porscheovo povjerenje u Rimac rezultiralo s nekoliko investicija, čime je Porsche postao važan dioničar tvrtke, istaknuo je Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila.

Podsjetimo, Porsche je 2018. stekao udio od 10 posto, 2019. nakon dodatne investicije povećao na 15, 5 posto, da bi s posljednjom investiciom udio dosegao 24 posto. Uz Porsche, posljednjih su godina u Rimac Automobile uložili i s njima surađivali i drugi automobilski divovi kao što su Hyundai, Kia, Aston Martin, Koenigsegg, Automobili Pininfarina te drugi.

Važno nam je da ostanemo u potpunosti neovisni, istaknuo je Rimac. Naši projekti i naši dioničari su i uvijek će biti, u potpunosti odvojeni, što nam dopušta da zadržimo informacijski vatrozid na koji se naši partneri oslanjaju i omogućava nam da nastavimo raditi s brojnim tvrtkama. Partnerstvo s Porscheom pomoći će tvrtki da se razvije i raste, što će u konačnici biti u interesu svih naših kupaca.

Da su Rimac Automobili ključni za Porsche potvrdili su i iz same tvrtke.

Mate Rimac i njegov tim važni su partneri, pogotovo kad se radi o podršci u razvoju komponenti. Rimac je na putu da postane glavni dobavljač za Porsche i druge proizvođače u ovom visokotehnološkom segmentu, istaknuo je Lutz Meschke, član Izvršnog odbora za financije i IT u Porscheu.

Dodao je kako je Porsche već naručio od Rimca razvoj veoma inovativnih serija komponenti.

Mate Rimac nas nadahnjuje svojim inovativnim idejama. Isto tako, on profitira od našeg znanja o produkciji i metodologiji razvoja. Naše ulaganje u tvrtku se pokazalo ispravnim. Vrijednost Rimca se povećala nekoliko puta od naše prve investicije. Osim toga, tvrtka se razvija tehnološki. Širimo našu suradnju korak po korak i također profitiramo od Rimčeve snage u inovaciji, dodao je Meschke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti