Poznati su neki detalji nadolazećeg HTC-ova uređaja s kojim napada Metu i Apple

Poznati su neki detalji uređaja koji će HTC predstaviti početkom sljedeće godine na sajmu potrošačke elektronike CES.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.12.2022. / 11:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako uređaji za virtualnu stvarnost još nisu stekli veliku popularnost, perspektiva tog tržišta je iznimno velika pa tehnološke kompanije ulažu znatan novac u VR hardver i softver. Za Marka Zuckerberga čini se kao da je to pitanje života i smrti te da je budućnost Mete i svih njezinih vrlo uspješnih platformi (Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp) uložio upravo u virtualni svijet, odnosno metaverse.

John Carmack Jedan od glavnih ljudi napušta Facebook: "Nisam uspio ubiti glupe stvari prije nego što su uzrokovale više štete nego koristi"

Na tržištu svoje mjesto traži i Apple, koji bi sljedeće godine trebao predstaviti svoj prvi AR/VR uređaj, kao i HTC, koji je već predstavio nekoliko takvih uređaja.

Ta kompanija sada planira novi model s kojim žele napasti Metu i njihov model Quest Pro, koji je Zuckerberg nedavno predstavio (i za koji je potrebno platiti čak 1500 dolara), ali žele biti spremni i za Apple i njihove naočale za virtualni svijet.

Što su konkretno pripremili, saznat ćemo vrlo skoro, već početkom sljedećeg mjeseca, a iz HTC-a su za medije komentirali kako žele napraviti uređaj malih dimenzija i težine, ali i odličnih opcija te su na svom profilu na Twitteru objavili i teaser koji, naravno, ne otkriva previše.

Novinari The Vergea dobili su priliku pogledati fotografiju još neimenovanog uređaja, za koji kažu da izgleda poput naočala, ima kamere smještene sprijeda i sa strane, bateriju koja će moći izdržati 2 sata rada te će se isporučivati s kontrolerima za upravljanje sadržajem u virtualnoj stvarnosti. Kao jednu od najvažnijih opcija uređaja na toj stranici spominju prednju kameru zahvaljujući kojoj će korisnici unutar ekrana vidjeti sliku izvana, što će omogućiti opcije miksane stvarnosti.

Slika nije dostupna Kina predstavila akcijski plan za dominaciju tržištem virtualne stvarnosti

Sve detalje, uključujući i ime i cijenu uređaja (spominje se između 500 i 1300 dolara) trebali bismo saznati na sajmu CES, koji se održava između 5. i 8. siječnja u Las Vegasu, a dotad možda na mreži procuri i koja dodatna informacija o zanimljivim VR naočalama.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti