Predstavljen nasljednik prvog fleksibilnog telefona na svijetu - još bolji i jeftiniji FlexPai 2

Royole FlexiPai 2 ima jedan veliki ekran, koji se prelama na sredini kako bi se pretvorio iz tableta u mobilni telefon u nekoliko sekundi.

Martina Čizmić | 23.09.2020. / 15:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kad je prošle godine malo poznata kinesko-kalifornijska tvrtka Royole predstavila prvi fleksibilni telefon na svijetu, mnogi su ostali iznenađeni. Njihov je telefon prestigao i puno poznatija imena poput Samsunga, Huaweija i Motorole, no iako je bio prvi, nije baš bio široko dostupan.

Kako se tijekom godine baš i nije čulo za Royole, pomalo se i zaboravilo da su upravo oni lansirali prvi fleksibilni telefon. No, to ne znači da su odustali od daljnjeg razvoja i predstavili novu inačicu - Royole FlexPai 2.

Novi Royole FlexPai 2 donosi nove mogućnosti za sučelje između čovjeka i stroja zahvaljujući bojom i svjetlinom najbogatijem ekranu za fleksibilne telefone, istaknuto je na predstavljanju telefona.

Ističu kako su testirali fleksibilnost ekrana, koji je izdržao više od 1,8 milijuna preklopa, a u konstrukciji šarki poslužili su se materijalima koji se koriste u proizvodnji zrakoplova i izuzetno su izdržljivi. Zahvaljujući tome, FlexPai 2 moguće je postaviti pod bilo kojim kutem kako bi se gledao sadržaj na ekranu. Ističu kako su samo za šarke registrirali oko 200 patenata i pomoću njih riješili brojne probleme koji inače muče fleksibilne telefone.

FlexPai 2 tako ima jedan veliki fleksibilni ekran koji se prelama na pola i to tako da ekran ostaje s vanjske strane. Kad se otvori, ekran ima ukupnu dijagonalu od 7,8 inča, što ga stavlja u rang tableta.

Četiri kamere (širokokutna od 16, glavna od 64, selfe od 32 i dodatna od 8MP) smještene su okomito uz rub na "prednjoj" strani, a kako ističu iz Royolea, zahvaljujući njihovom položaju, korisnici mogu koristiti nekoliko jedinstvenih načina snimanja fotografija.

Uređaj podržava brzo punjenje pomoću USB-C utora i ima bateriju od 4450 mAh, ažuriran WaterOS temeljen na Androidu 10, posljednji Snaprdragon 865 procesor te je spreman za 5G tehnologiju. Dolazi u dvije inačice - s 8 odnosno 12 GB RAM te 256 odnosno 512 GB prostora za pohranu.

Za sad je dostupan samo u Kini i to po cijeni od od oko 9200 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti