Problemi s Twitterom: Musk bi mogao smanjiti ugovorenu cijenu preuzimanja

Musk vjeruje da je udio lažnih profila na Twitteru puno veći u odnosu na službene informacije iz kompanije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.05.2022. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Muskovo preuzimanje Twittera neće biti tako jednostavno, niti bez problema kako se na početku činilo, a možda čak neće platiti cifru koju je prvotno najavio. To je dao naslutiti gostujući na konferenciji u Miamiju, a službeni razlog zbog kojeg razmišlja o plaćanju manje cifre jest broj lažnih profila.

Slika nije dostupna Novi problem za Muska: Twitterov pravni tim ga optužio za kršenje sporazuma o tajnosti

Neslužbeno, neki analitičari smatraju da bi takav Muskov potez mogao biti povezan sa stanjem na tržištu i cijenom dionice Tesle koja je u kratko vrijeme pala za oko 400 dolara, što naravno, utječe i na Muskovo bogatstvo.

Problem s lažnim profilima jest u tome što u Twitteru smatraju da ih na toj mreži ima oko pet posto, dok Musk vjeruje kako ih je čak četiri puta više, dakle oko dvadeset posto. Ne možete platiti istu cijenu za nešto što je puno lošije u odnosu na ono što se tvrdi, rekao je na konferenciji. Na pitanje znači li to da bi cijena Twittera mogla biti drukčija od dogovorene, znakovito je rekao: Mislim, to nije isključeno te je dodao da, što postavlja više pitanja, to je sve zabrinutiji.

Smatra i da je ta tema od krucijalne važnosti za financijsko zdravlje Twittera jer ovako oglašivači ne znaju što dobivaju za svoj novac, tj. ne znaju koliko bi novaca potrošili na oglašavanje lažnim profilima.

Njegovi negativni komentari osjetili su se i na burzi pa je cijena dionica Twittera potonula još osam posto te je na kraju trgovanja iznosila manje od 38 dolara. Riječ je o cijeni koja je manja u odnosu na dan kada je Musk otkrio da je kupio udio u Twitteru i nakon kojeg je cijena dionice tvrtke porasla. Podsjetimo, Musk je dogovorio kupovinu tvrtke po cijeni od 54,20 dolara po dionici.

Slika nije dostupna Hoće li dio korisnika morati plaćati Twitter? Musk razmišlja o novim načinima povećanja prihoda kompanije

Izvršni direktor Twittera Parag Agrawal, komentirajući Muskove navode o lažnim profilima, rekao je kako je prema njihovim predviđanjima u posljednjem kvartalu udio lažnih profila bio “dobrano ispod pet posto”, a nakon što je objasnio metodologiju s kojom izračunavaju broj lažnih profila, no koju ne smije podijeliti s javnosti radi zaštite podataka, Musk mu je odgovorio zanimljivim tvitom s kojim je pokazao što misli o tome. 

Izvor: Reuters

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti