Prošećite "ukletim Zagrebom" i riješite "Legendu o ukletom dječaku"

Tehnologija koju razvija ovaj startup je inovativan način korištenja proširene stvarnosti gdje se sadržaji prikazuju na GPS lokacijama.

Martina Čizmić | 02.11.2021. / 14:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kad je 2016. godine Niantic predstavio svoju videoigru u proširenoj stvarnosti "Pokemon Go", nitko nije mogao ni zamisliti koliko će ta igra oduševiti igrače i osvojiti svijet. Iako je danas broj aktivnih igrača puno manji no što je bio kad je igra bila na vrhuncu popularnosti, još uvijek se mogu vidjeti igrači koji po gradskim parkovima i ulicama hvataju neobična stvorenja. 

Ljubitelji kombinacije videoigre i proširene stvarnosti, sad imaju priliku isprobati i zanimljivu domaću videoigru smještenu u proširenu stvarnost. No, za razliku od "Pokemon Go" u kojoj je glavni cilj bio "sakupiti ih sve", u ovoj igri potrebno je riješiti niz zadataka koji igrača vode povijesnim dijelom Zagreba. 

Slika nije dostupna Nedostaje vam zagrebački Advent? Doživite dašak adventskog ugođaja u proširenoj stvarnosti

Iza igre "Legenda o ukletom dječaku" stoji domaći startup Equinox Vision, koji je ovu zanimljivu igru, temeljenu na GPS lokaciji i proširenoj stvarnosti, izdao na svojoj platformi za kreiranje i objavu interaktivnog AR sadržaja "Equinox XR". 

Igrači igru mogu besplatno igrati instalacijom aplikacije "Equinox XR" i pozicioniranjem na trg kralja Tomislava u Zagrebu. Igra ih vodi centrom Zagreba koji su "preuzele mračne sile i kletvom zarobile nevinu dušu u svijetu mrtvih", a igrači koji uspješno riješe različite zadatke, a za to će morati posjetiti različite lokacije, na kraju pobjeđuju u igri. 

Tehnologija koju razvija ovaj startup je inovativan način korištenja proširene stvarnosti gdje se sadržaji prikazuju na GPS lokacijama, ovisno o preciznosti GPS prijema. Na ovaj način, uspjeli su stvoriti platformu koja može pokriti cijeli planet sa sadržajem proširene stvarnosti, te integrirati poslovne procese u takav sadržaj. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti