RockPaperStartups ove godine u hibridnom obliku, ali ništa manje zanimljivo

RockPaperStartups okupit će startup i scaleup tvrtke, developere, poduzetnike, investitore i medije, dakle sve dionike ključne za daljnji razvoj domaće startup scene.

Martina Čizmić | 17.05.2021. / 07:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osam startup projekata koji su tijekom proteklih mjeseci prolazili kroz inkubatorski program Algebra LAB-a te tako čine njegovu ukupno trinaestu generaciju predstavit će se u sklopu velikog natjecanja startupa koje će biti dio Netokracijine konferencije RockPaperStartups.

Algebra je organizacijski partner te jednodnevne, hibridne konferencije koja se održava u Zagrebu 20. svibnja 2021., a u sklopu koje će, osim pitching natjecanja startupa, biti održan i niz panel- rasprava. Konferencijom RockPaperStartups obilježava se desetljeće aktivnog razvoja startup ekosustava u Hrvatskoj te samim time konferencija predstavlja najvažniji ovogodišnji događaj konferencijskog tipa na ovom području u zemlji.

RockPaperStartups okupit će startup i scaleup tvrtke, developere, poduzetnike, investitore i medije, dakle sve dionike ključne za daljnji razvoj domaće startup scene. Generalni partner konferencije je Hrvatski Telekom, a line-up govornika je impresivan: Damir Sabol (Photomath), Viktor Marohnić (Five), Nikola Kapraljević (Infinum), Igor Strejček (Microblink), Bogdan Iordache (How to Web) i mnogi drugi. Oni će se osvrnuti na teme budućnosti hrvatske IT industrije, života nakon exita osnivača startupa, operativne izvrsnosti, i druga područja koja su usko povezana sa startup scenom.

Nakon prvih deset godina hrvatski startupi jači su nego ikada. Osim što smo svjedočili uspješnim exitima i valu visokih investicija u niz uspješnih tvrtki, prijave novih timova na inkubacijske programe ne prestaju. I to je sjajno! Prema zadnjim istraživanjima, u Kini 50 % mlade populacije svoj životni put vidi u startup poduzetništvu – i to je činjenica nad kojom bismo se svi trebali zamisliti. Potencijal i važnost startup tvrtki za razvoj nacionalnog, regionalnog i europskog gospodarstva ne može se dovoljno naglasiti, naglasila je dr. sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a, te dodala: U ekosustavu nam je potrebno bolje i smislenije povezivanje jer smo sada jako fragmentirani. Zato smo na ovogodišnje natjecanje pozvali i timove iz SPOCK inkubatora zagrebačkog FER-a te timove Bird inkubatora. S njima dijelimo vrijednosti kao što su izvrsnost u primjeni digitalnih tehnologija u poslovanju i upornost u borbi za uspjeh. Zajedno ćemo predstaviti naše zvjezdice-početnike, o čijim exitima i uspješnicama očekujemo čitati za deset godina.

Žiri pred kojim će se predstaviti startupi čine: Monika Ivanović (Infobip), Sven Marušić (Five), Ratko Mutavdžić (Microsoft), Stevica Kuharski (Fil Rouge Capital), Renata Brkić (Feelsgood Capital), Vedran Blagus (South Central Ventures), Elin Hauge (Network Development Hub), Bernard Grum (ABC Accelerator), Eva Shueluhi (Blockspell), Markus Renz (Bavarian Business Hub), Hajdi Ćenan (AIRT) i Vlatka Petrović (TTO Sveučilište u Zagrebu).

Više informacija o konferenciji RockPaperStartups i njezinu programu, kao i poveznicu za prijavu, moguće je pronaći na službenoj stranici

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti