Samo najbolje igračke za američku vojsku: Samsung napravio taktičku verziju Galaxy S20 o kojoj civili samo mogu sanjati

Samsung je napravio vrlo posebnu verziju svojeg pametnog telefona Galaxy S20, specifično za vojnu upotrebu i korištenje u specijalnim vojnim operacijama.

Branimir Vorša | 24.08.2020. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Obitelj pametnih telefona Galaxy S20 dobila je novog člana, a on se zove Galaxy S20 TE (Tactical Edition). Riječ je o verziji pametnog telefona dizajniranog specijalno za američku vojsku, koji pogoni Android OS i koji se može integrirati s podacima koji stižu s vojnih dronova, radija i GPS-a.

Svaki aspekt Galaxy S20 TE dizajniran je za maksimalnu praktičnost pri uporabi, a za razliku od civilne verzije, ovaj mobitel ima poboljšanu, dvostupanjsku zaštitu podataka te mogućnost komunikacije izvan mreže. Naravno, vojnici ga mogu koristiti bez skidanja svojih taktičkih rukavica.

Galaxy S20 TE baziran je na ranijoj verziji S9 taktičkog pametnog telefona, a iz Samsunga tvrde da je riječ o "velikom skoku naprijed u taktičkoj mobilnosti".

Nova verzija testirana je na terenu, a iz Samsunga bez dvojbi tvrde da je to "jedini uređaj koji ćete ikad trebati za planiranje i uvježbavanje misija, operacija i za svakodnevnu uporabu".

Taj mobitel dostupan je isključivo u SAD-u, i to samo preko posebnih vojnih distributera. Dakle, civili mogu samo maštati o njemu.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti