Slack zabranio Feeld aplikaciju za flert na poslu

Tvrtka Feeld, poznata po aplikaciji za "trojac", imala je dobru ideju - pomoći kolegama na poslu koji koriste Slack da što bezbolnije izraze svoje osjećaje jedni prema drugima.

Martina Čizmić | 10.05.2017. / 09:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Romanse na radnom mjestu mogu biti škakljivo pitanje. Ovisno o politici tvrtke u kojoj radite, mogu biti tolerirane ili zabranjene. U posljednje vrijeme, sve se više tvrtki odlučuje za zabranu bilo kakvih romantičnih povezivanja među kolegama iz više razloga.

No, kad postoji želja, postoji i način. Tvrtka Feeld, poznat po aplikaciji za "trojac", imala je dobru ideju - pomoći kolegama na poslu koji koriste poslovni sustav za komunikaciju Slack da što bezbolnije izraze svoje osjećaje jedni prema drugima. I tako je nastao Feeld chatbot za Slack koji je preuzeo ulogu Kupida.

Naime, nakon instalacije chatbota, bilo je dovoljno upisati ime osobe koja vam se sviđa, a nalazi se u vašoj Slack grupi te ako ona upiše vaše ime, aplikacija bi vas automatski prebacila u privatnu sobu za chat u kojoj biste mogli nastaviti s razgovorom daleko od očiju drugih kolega.

Naravno da se takva ideja gubljenja vremena i produktivnosti te kršenja pravila ponašanja nije svidjela ni ekipi u Slacku. Tako je chatbot, po kratkom postupku, izbačen s liste odobrenih aplikacija za Slack. Na radost voditelja ljudskih resursa i odvjetnika za radno pravo.

Iako je osnivač Feelda, Dimo Trifonov, svoju namjeru za omogućavanje flertanja na radnom mjestu, pokušao objasniti željom da pomogne ljudima koji rade u krutom korporacijskom okruženju, izraziti svoje osjećaje, očito to neće biti kroz Slack.

Zanimljivo je kako je Feeld i dalje moguće instalirati u Slack, ali ga je prethodno potrebno preuzeti s Feeldove stranice i nagovoriti tvrtkinog administratora da ga instalira pod izlikom, npr. privatnog ogovaranja šefa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti