TikTok bi već ovog vikenda mogao dobiti novog vlasnika?

Zanimljivo, američki lanac trgovina Walmart također je zainteresiran za sudjelovanje u kupovini TikToka, i to u partnerstvu s Microsoftom.

Martina Čizmić | 28.08.2020. / 10:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Odlazak šefa TikToka Kevina Mayera nije iznenadio nikoga, no neki izvori tvrde da je to bio znak da je TikTok pred prodajom.

CNBC je objavio kako bi već u sljedećih 48 sati moglo biti objavljeno da je TikTok postigao dogovor o prodaji svoje američke podružnice Microsoftu ili Oracleu.

 

 

Zanimljivo, američki lanac trgovina Walmart također je zainteresiran za sudjelovanje u kupovini TikToka, i to u partnerstvu s Microsoftom.

Način na koji je TikTok integrirao e-commerce i mogućnosti oglašavanja na drugim tržištima jasna je prednost stvarateljima i korisnicima na tim tržištima. Vjerujemo da bi potencijalni odnos s TikTok SAD u partnerstvu s Microsoftom mogao dodati tu ključnu funkcionalnost i omogućiti Walmartu ključni put do naših kupaca. Uvjereni smo da partnerstvo između Wlamarta i Microsofta može ispuniti očekivanja korisnika TikToka u SAD-u te istovremeno zadovoljiti američke regulatore, stoji u izjavi iz Walmarta.

Podsjetimo, Trump je dao rok do 15. rujna da se TikTokova američka podružnica proda nekoj američkoj tvrtki (najvjerojatnije Microsoftu), u protivnom bi zabranio korištenje te aplikacije na američkom tlu.

Zasad službenih potvrda ni iz Microsofta ni iz TikToka o eventualnom konačnom dogovoru - nema.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti