Trumpova društvena mreža u manje od 24 sata privukla više od 100 tisuća novih korisnika

Zanimljivo, Truth Social za sad je dostupna samo zainteresiranim korisnicima u SAD-u.

Martina Čizmić | 21.02.2022. / 16:58

 Bivši američki predsjednik Donald Trump vratio se u svijet društvenih mreža. No, ne onih na koje smo već naviknuli.

Naime, baš kao što je to najavljivao, Trump odnosno njegova Trump Media & Technology Group, lansirala je vlastitu društvenu mrežu - Truth Social.

Iako se o Trumpovoj društvenoj mreži, koja bi okupljala njegove pristaše i istomišljenike, a istovremeno bila "mjesto na kojem neće biti cenzure", bilo govora otkako je Trump u veljači 2021. izbačen s ostalih popularnih društvenih mreža, ona je tek danas službeno započela s radom.

Slika nije dostupna Trump se vraća na scenu: Hoće li mu Truth Social osigurati popularnost kakvu je imao na Twitteru?

No, prvi dan baš i nije protekao bez problema. Prije svega, aplikacija Truth Social, koja je dostupna samo korisnicima iOS uređaja koji su se predbilježili, za mnoge je i danas bila nedostupna. Oni koji su uspjeli preuzeti aplikaciju na svoj uređaj i pokušali se registrirati na društvenu mrežu, najčešće su dobili ili obavijest o greški ili pak obavijest da su na listi čekanja.

S druge strane, službene stanice Truth Sociala, kojima bi se mreži trebalo pristupiti putem interneta, cijelog su dana nedostupne.

Zanimljivo, Truth Social za sad je dostupna samo zainteresiranim korisnicima u SAD-u.

Slika nije dostupna Počelo testiranje Trumpove društvene mreže

Oni koji su uspjeli pristupiti aplikaciji nisu se mogli oteti dojmu da ona dizajnom podsjeća na Trumpovu omiljenu društvenu mrežu, Twitter. Uz izuzetno slično sučelje i način komunikacije, jedna je mala britanska tvrtka primijetila da je i logo Truth Sociala gotovo jednak njihovom.

 Unatoč svemu, Truth Social u manje od 24 sata izbio je na prvo mjesto najpopularnijih aplikacija u App Storeu, a prema brojaču u samoj aplikaciji, za pristup odnosno stvaranje profila prijavilo se već više od 100 tisuća ljudi. 

 

Hoće li Trumpu Truth Social pružiti jednak doseg i popularnost kakvu je imao na Twitteru ponajprije ovisi o samom sadržaju koji će objavljivati. Za sad je na Trumpovom profilu objavljena tek jedna objava. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti