Uskoro biste na Twitteru zaista mogli "cvrkutati" u "prostoru"

Glasovno tvitanje predstavljeno je još u lipnju, no ono se odnosilo na mogućnost da korisnici pridruže audio snimku svom tekstualnom tvitu i bilo je dostupno samo korisnicima iOS uređaja.

Martina Čizmić | 18.12.2020. / 15:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je prošao dalek put od mikro blogerske platforme do svjetske društvene mreže. Na tom putu dogodile su se brojne promjene, a posljednja koja je još u fazi testiranja mogla bi biti i najveća.

Naime, Twitter uvodi glasovne tvitove. Tako će korisnici umjesto da tvitaju (odnosno cvrkuću) tekstualno, moći zaista cvrkutati u audio sobama za razgovore koje se zovu Spaces (prostori). Iako su audio tvitovi još uvijek samo eksperimentalna mogućnost dostupna tek malom broju testnih korisnika, ističu kako žele korisnicima omogućiti da iskuse "intimnost ljudskog glasa".

Ljudski glas može podići razinu povezivanja na Twitteru kroz emocije, nijanse i empatiju koja se često izgubi u tekstualnoj formi. Ponekad 280 znakova nije dovoljno, jer glas omogućuje ljudima drugi način da se priključe razgovoru, zapisali su na Twitteru.

 

 

Administratori bi trebali imati potpunu kontrolu nad time tko smije, a tko ne smije "cvrkutati" u "prostoru". Također, testira se i cijeli niz drugih opcija poput transkripcije uživo, dijeljenja tvitova (i cvrkuta), ali i mogućnost da se pojedince blokira ili prijavi zbog neprimjerenog ponašanja.

Naš novi eksperimet približava ljude izravno u intimnom prostoru razgovora. Zamislili smo Spaces kao ugodnu svečanu večeru. Ne morate poznavati sve uzvanike da biste se dobro osjećali i zabavljali. Želimo da Spaces imaju isti čarobni osjećaj, ističu iz Twittera.

Glasovno tvitanje predstavljeno je još u lipnju, no ono se odnosilo na mogućnost da korisnici pridruže audio snimku svom tekstualnom tvitu i bilo je dostupno samo korisnicima iOS uređaja.

Za sad nema informacija kad bi "cvrkutanje" moglo postati dostupno svim korisnicima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti