Uskoro stiže dokumentarac o popularnom Call of Dutyju

Za nešto više od mjesec dana saznat ćemo cijelu povijest serijala Call of Duty.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.08.2017. / 07:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Radosna vijest stiže za sve ljubitelje fenomena Call of Duty koji je ostavio neizbrisiv trag u industriji videoigara, a uskoro ćemo detaljnije saznati i cijelu priču o nastanku serijala koji je obilježio prošlu generaciju konzola i živote mnogih gamera.

U čast tom legendarnom FPS-u i njegovu dugogodišnjem uspjehu snimljen je dokumentarni film koji će distribuirati izdavač videoigara "Devolver Digital".

Dokumentarac pod nazivom "CoDumentary" sniman je zadnjih pet godina i u sat i pol trajanja obuhvatit će 15-godišnju povijest Call of Dutyja o kojoj će detaljnije govoriti tvorci i programeri igre, profesionalni igrači, fanovi i gaming-novinari.

Jedan od najvećih izazova tijekom stvaranja filma bio je 15-godišnji rad i trud sažeti u 93 minute. Ovo je bilo izvrsno petogodišnje putovanje i unatoč tome što je dokumentarac usredotočen na videoigre, priča se uvijek odnosi na ljude i njihov doprinos. Bogata iskustva u razvoju igara, igranja ili čekanja u dugim redovima na kupnju uvijek će biti u središtu pozornosti, istaknuo je producent dokumentarca Jonathan Beales.

Premijera filma bit će na Steamu za nešto više od mjesec dana, točnije 19. rujna, a kasnije će biti dostupan na iTunesu, Google Playu, PlayStationu, Xboxu, kao i na Blu Ray-u i DVD-u.

Pogledajte trailer:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti