Život na mreži: Ovo su stvari koje ćemo nakon koronavirusa morati ponovno naučiti cijeniti

Zaraza koronavirusom zustavila je svijet. Sve što je dio svakodnevnog života naglo je odsječeno. Zbog toga se život ljudi preselio na mrežu. Od omiljenog noćnog kluba pa sve do virtualnog piknika.

Ivana Petrović | 20.03.2020. / 09:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Italiji, zemlji kojom virus i dalje hara i uzima danak, život u karanteni ne znači i odricanje od stvari koje raduju. Lessia, učiteljica plesa, za svoje je cure organizirala satove izravnim online prijenosom. Ostaju tako u formi, a ujedno i misli odmaknu od svih crnih vijesti koje ih zapljuskuju svakoga sata.

Ovo nije situacija koja mi se sviđa, ali trebamo se prilagoditi i odraditi ovo vrijeme zajedno, kaže.

Na drugom kraju svijeta u Venezueli Ana priprema virtualni piknik. Omiljeno okupljanje koje je za nju i njezino društvo već postalo ono što se popularno kaže "must have". Tjedno druženje i zabava uz piće, hranu i glazbu.

Organizirali smo naše urbane piknike na javnim površinama i nismo propustili nijedan tjedan od 2011., svakog četvrtka navečer. I sada prvi put to ne možemo organizirati, kaže Ana.

U kineskom glavnom gradu Pekingu DJ Eddie želi udovoljiti brojnim fanovima njegova noćnog kluba. Pa im uživo prenosi malo praznog podija, ali puno omiljene glazbe.

Nedostaje mi kontakt i komunikacija s ljudima koji me vole, a ovako u prijenosu uživo gledam samo kameru, priznaje kineski DJ.

Članovi kneskog benda 2second tu prazninu nadopunjuju razgovorom s obožavateljima putem prijenosa uživo. Svi bez razlike život na mreži doživljavaju kao nužno zlo.

Treba mi fizički kontakt, nedostaje mi jako, želim zagrljaj, kažu jedan član benda.

Sve ono što ćemo nakon pandemije ponovno naučiti cijeniti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti