10 igara koje smo nekad igrali

Možemo reći da je to već bilo davno. Sa 20-ak disketa jurili smo od prijatelja na svoja računala kako bi instalirali najnoviju igru.

Zimo Zimo Zimo | 05.09.2011. / 15:34

10 igara koje smo nekad igrali

Možemo reći da je to već bilo davno. Sa 20-ak disketa jurili smo od prijatelja na svoja računala kako bi instalirali najnoviju igru.

Vjerojatno se većina vas sjeća jurnjave na biciklu od frenda koji je dobio novu igru na 20-ak disketa.

Dođeš kući, upališ računalo i sljedećih 2 i pol sata sjediš i snimaš diskete, kad ono 19/20 ne radi.

Što onda? Natrag k frendu po još dvije diskete, pa ponovo na računalo. No ništa nije moglo zamijeniti osjećaj kada smo nakon mukotrpnih 3 sata instalacije pokrenuli igru koja je zapravo radila.

Ovaj puta prisjetit ćemo vas 10 igara za koje smo nekad mogli odvojiti i cijeli dan pa čak i nekoliko dana. Doduše možda koji drugi put odaberemo još desetak igara. Šaljite nam u komentare vaše prijedloge.


1. Need For Speed


Jurnjava automobilima, možda prva 'realna' igra koja je osvojila svakoga tko je gajio osjećaje prema adrenalinskim vožnjama uz pratnju policije. Sjećate se Porschea 911 Carrere?


2. Command & Conquer


Osvajanje neprijateljskog teritorija, borba vojnika, tenkovi i legendarna izjava 'Mission Accomplished' dio su Command & Conquer igre na koju smo svi potrošili sate i sate.


3. Doom II


Šetnje hodnicima i neprestan pogled na 'Health' uz ubilački pogled, u kratkim crtama može se opisati ova pucačina koju smo igrali pa gotovo svi. Cheateva se sjećate zar ne? Godina je bila sada već davna 1994.


4. Warcraft II


'It is a good day to die' šifra je koju smo svi kucali kako bismo bili najmoćniji. No oni koji su igru htjeli završiti bez šifra imali su nešto teži zadatak. Ipak najveći gušt igre bila je borba preko mreže, nekoliko teamova i taktike koje su odlučivalo tko će prvi koga napasti. Neke igre su trajale i po samo nekoliko minuta.


5. Mortal Combat 2


Sub Zero, Ryden, Scorpion, Baraka, Reptile, samo su neki od likova koje smo svakodnevno mijenjali kako bismo pobijedili protivnike. Kombinacije tipka koje pružaju smrtonosne udarce, pogotovo one uz 'Finish him' postale su dio svakodnevice dugi niz godina.


6. Worms +


Mali crvići sa nuklearkama, raketama i raznim drugim oružjem ubrzo su postali simpatični likovi svima nama. Godina je bila 1996., a mi smo sami bili klinici koji su bili očarani igrama.


7. Formula One Grand Prix


Možda prva značajnija simulacija F1 u kojoj smo igrali ulogu Michaela Schumachera, Ayrtona Senne, Davida Coultharda ili pak Mike Hakkinena još iz davnih dana prije 20 godina. Staza u Monte Carlu bila nam je najdraža no i najkraća utrka pošto smo se uvijek negdje slupali. Dok nam je dojadilo uključili smo opciju uz pomoću koje smo mogli slupati bilo koga i doći na čelnu poziciju (kako bi to rekao Blažičko).


8. Street Rod 2


Igra koja je barem nama oduzela najviše dragocjenog života. Konstanta jurilica uz stalno 'pimpanje' auta, stavljanje turbine, gumba, lakova, naljepnica i sve to kako bi se mogli utrkivati sa bossom.


9. Ironman Super Offroad


Ne znamo jeste li ikada igrali ovu igru, no vrlo zabavna simulacija vožnje automobilima sa raznim skokovima, pogotovo ako se igra u multiplayeru. Igra je nastala 1988.


10. Carmageddon


Kontroverzna igra vožnje automobilima u kojoj je cilj bio gaziti ljude i uništavati automobile. Kupovali smo pile kako bi čim prije uništili automobile i naravno sebe. Dušu dalo za ubijanje vremene i ispucavanje loše energije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti