Apple predstavio novu generaciju sata, vodootporni Watch Series 2

Apple je na današnjoj konferenciji za medije predstavio novi vodootporni pametni sat.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.09.2016. / 19:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najveća novost novog pametnog sata jest to što je vodootporan, u ovom slučaju do dubine od 50 metara. Naime, jedini otvor koji je ostao otvoren jest zvučnik koji je napravljen tako da izbacuje vodu iz svoje komore. Sat je u mogućnosti pratiti sve tjelesne aktivnosti za vrijeme plivanja, inače vrlo zahtjevan zadatak za svaku tehnološku kompaniju.

Uređaj dolazi s drugom generacijom čipova koji od sada imaju dvije jezgre, odnosno 50% je brži od prijašnjeg, dvostruko jači grafički procesor te watchOS 3. Neke aplikacije čak koriste 60 frameova po sekundi. Također, Series 2 ima novi zaslon koji je ima 1000 nits-a.

Sat od sada ima ugrađen GPS koji će služiti trkačima ili onima koji vole puno hodati. S GPS-om više nećete trebati čekati već ćete odmah moći početi pratiti vaše rute. Također, za trkače postoji i posebna verzija verzija sata koju je Apple napravio u suradnji s Nike-om.

Odlična stvar je što je Apple Watch dobio novu boju biserno bijelu koja izgleda fenomenalno. Najavljena je i suradnja s popularnim fashion brandom Hermes koji proizvodi remene a koji podižu dizajn sata na jednu novu razinu. Ovaj puta nije bilo spomena o bateriji, što znači da je vjerojatno i dalje ostalo na svakodnevnom punjenju.

Apple Watch postao je drugi najprodavaniji sat na svijetu, odmah poslije Rolexa, te broj jedan kada su u pitanju pametni satovi, a za one koji se vole igrati, novost je i da je Pokemon Go od sada dostupan za Apple Watch. Cijena je 369 dolara, dok su starije verzije pale na nešto više od 250 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti