Najveća novost novog pametnog sata jest to što je vodootporan, u ovom slučaju do dubine od 50 metara. Naime, jedini otvor koji je ostao otvoren jest zvučnik koji je napravljen tako da izbacuje vodu iz svoje komore. Sat je u mogućnosti pratiti sve tjelesne aktivnosti za vrijeme plivanja, inače vrlo zahtjevan zadatak za svaku tehnološku kompaniju.

Uređaj dolazi s drugom generacijom čipova koji od sada imaju dvije jezgre, odnosno 50% je brži od prijašnjeg, dvostruko jači grafički procesor te watchOS 3. Neke aplikacije čak koriste 60 frameova po sekundi. Također, Series 2 ima novi zaslon koji je ima 1000 nits-a.

Sat od sada ima ugrađen GPS koji će služiti trkačima ili onima koji vole puno hodati. S GPS-om više nećete trebati čekati već ćete odmah moći početi pratiti vaše rute. Također, za trkače postoji i posebna verzija verzija sata koju je Apple napravio u suradnji s Nike-om.

Odlična stvar je što je Apple Watch dobio novu boju biserno bijelu koja izgleda fenomenalno. Najavljena je i suradnja s popularnim fashion brandom Hermes koji proizvodi remene a koji podižu dizajn sata na jednu novu razinu. Ovaj puta nije bilo spomena o bateriji, što znači da je vjerojatno i dalje ostalo na svakodnevnom punjenju.

Apple Watch postao je drugi najprodavaniji sat na svijetu, odmah poslije Rolexa, te broj jedan kada su u pitanju pametni satovi, a za one koji se vole igrati, novost je i da je Pokemon Go od sada dostupan za Apple Watch. Cijena je 369 dolara, dok su starije verzije pale na nešto više od 250 dolara.