Želite da vaše dijete vozi isto što i najpoznatiji špijun na svijetu? Aston Martin ima rješenje

Iz Aston Martina roditeljima savjetuju da djeca budu pod nadzorom dok voze ovaj automobil te nose kacigu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.09.2021. / 21:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tvrtka Little Car Company u suradnji s luksuznim proizvođačima automobila razvija manje verzije poznatih modela koje su namijenjen djeci i tinejdžerima. Dok su sama vozila prilagođena mlađima, to zasigurno ne možemo reći i za cijenu takvih automobila.

Slika nije dostupna Rimac u svoje redove doveo bivšeg glavnog inženjera u Tesli i Aston Martinu

O kakvim se ciframa radi, najbolje možemo vidjeti na primjeru “dječjeg” modela Aston Martina DB5, napravljenog povodom nadolazeće premijere filma No Time to Die. Ljubitelji najpoznatijeg špijuna odmah će prepoznati da je originalna verzija ovog modela dio luksuznog voznog parka Jamesa Bonda, a isti će model Bond voziti i u novom filmu. Čak i verzija ovog automobila za mlade nije lišena dodatne opreme kakva krasi Bondova vozila. Naravno, umjesto pravog naoružanja, na mjestima gdje se nalaze prednja svjetla nalaze se dječje puške, a čak su dostupne i digitalne registarske tablice.

Njegova veličina iznosi otprilike dvije trećine veličine pravog modela, a iako nije namijenjen vožnji po pravim cestama, njegove performanse uopće nisu loše za takav tip vozila te se čini i prilično opasan za mlade. Naime, snaga automobila iznosi 21,5 KS, a može uhvatiti čak do 80 km/h pa je jasno zašto iz Aston Martina upozoravaju roditelje da bi dijete koje ga vozi trebalo nositi kacigu te savjetuju da tijekom vožnje dijete bude pod nadzorom. Treba naglasiti da se na automobilu može aktivirati spori mod vožnje, kako se djeca i mladi ne bi previše zaigrali i prejako stisli papučicu gasa.

Aston Martin Rapide E James Bond ubuduće juri u električnom Aston Martinu

Little Car Company proizvest će samo 125 komada ovih modela, a ako razmišljate o kupovini Aston Martina DB5 Junior No Time To Die Edition, spomenut ćemo da ćete za nju morati izdvojiti 120 tisuća dolara.

Izvor: CNN


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti