Rimac Automobili dobili su važno pojačanje u obliku novog direktora zaduženog za tehnologiju, Chrisa Porritta.

Kako su priopćili iz Rimca, Porritt je tijekom tri desetljeća rada u IT i automobilskom sektoru bio glavni inženjer u Aston Martinu, potpredsjednik za inženjerstvo u Tesli i voditelj grupe za posebne projekte u Appleu.

Njegovo kombinirano iskustvo razvoja vrhunskog superautomobila u Aston Martinu, električnih vozila u Tesli i njegov entuzijazam za utrke automobila, čini ga savršenim dodatkom timu Rimac, ističu iz Rimac Automobila.

Prilika da se priključim Rimac Automobilima je san svakog inženjera. S obzirom na to da je gotovo svaka ključna komponenta dizajnirana i izgrađena u samom Rimcu, to nam daje slobodu da stvaramo nešto što još nikad nije napravljeno u svijetu hiperautomobila. Rimac je savršeno mjesto na kojem mogu koristiti svoje kombinirano iskustvo u stvaranju superautomobila u Aston Martinu i iskustvo u gradnji električnih vozila koje sam stekao u Kaliforniji. Ono što je tim postigao s razvojem C_Two do sad je fenomenalno, i veselim se što ću voditi inženjerski razvoj budućih Rimčevih proizvoda koji će pomaknuti granice svojim performansama, istaknuo je Porritt.

Osnivač Rimac Automobila, Mate Rimac, kojem će Porritt direktno odgovarati pozdravio je Porrittov angažman i najavio nove projekte.

Ne mogu zamisliti kako bi naše putovanje izgledalo i koliko bi daleko došli da smo imali Chrisa od samih početaka. Brinuo sam se da ljudi s velikim iskustvom u ovoj industriji ne bi bili dobar izbor za naštu kulturu i duh kompanije. No, kao automobilski entuzijast, koji i sam voli uprljati ruke, Chris se uklopio od prvog trenutka. Dijelimo isto razmišljanje - želimo razvijati automobile koji će podići grancie, biti zabavni i kvalitetni. Jedva čekam vidjeti što ćemo stvoriti zajedno, istaknuo je Rimac te dodao kako je ova godina presudna za lansiranje posljednjeg modela njihovog hiperautomobila, C_Two.

Istaknuo je kako su prototipi izgrađeni, testirani i prošli homologizaciju na svjetskoj razini, a 150 novih automobila biti će ručno izrađeno na novoj proizvodnoj liniji koja bi trebala početi s radom 2021. godine u Hrvatskoj.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju