Otkako je koronavirus stigao u Hrvatsku, mnoge tvrtke bile su prisiljene zaustaviti se u mjestu i svoja poslovanja preseliti na rad od kuće, a iznimka nije bila ni tvrtka Rimac Automobili, uspješnog i nagrađivanog domaćeg poduzetnika Mate Rimca.

Što mu je sve prolazilo i što mu sve prolazi kroz glavu, kako se nosi s krizom i u kakvom je stanju sama tvrtka, pokušao je detaljno objasniti u priloženom videu.

Zdravlje zaposlenika i njihovih obitelji uvijek je na prvom mjestu, kaže Rimac i dodaje kako su svi zaposlenici Rimac Automobila poslani da rade od kuće još 16. ožujka, odnosno prije otprilike dva tjedna.

Priznao je kako je tad smatrao da je možda donio krivu odluku, no nakon dva tjedna kaže da je sad siguran da je to bila ispravna odluka.

Rimac je naglasio da njegova tvrtka neće dijeliti otkaze. Sva radna mjesta se zadržavaju. Plaćamo pune plaće radnicima, naglasio je.

Ipak, na posao će početi dolaziti minimalan broj ljudi kako bi se najvažniji projekti koji su prioritet i dalje držali na životu. Rimac je međutim naglasio kako taj dolazak nije obavezan, već dobrovoljan. Tvrtka za one koji dolaze na posao, dodaje, osigurava sve uvjete i mjere zaštite za što sigurniji rad.

Tvrtka se pripremila i za najgori scenarij, odnosno onaj u kojem bi ova kriza trajala i do 12 mjeseci. Rimac je rekao da su se pripremili održati tvrtku stabilnom i u tom scenariju.

Povrh svega toga, kaže, pomažu gdje i kako mogu.

Detalje o tome kako Rimac Automobili posluju usred krize koronavirusa pogledajte u priloženom videu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju