Facebook testira gumb Snooze za sve dosadne prijatelje

Nova opcija korisnicima će omogućiti privremeno skrivanje dosadnih sadržaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.09.2017. / 14:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako imate prijatelje koji su, primjerice, kupili novi automobil ili su na ljetovanju u nekoj od dalekih egzotičnih zemalja i dosađuju vam čestim objavljivanjem fotografija, društvena mreža Facebook uskoro bi mogla ponuditi rješenje.

Hrvati na Facebooku

Naime, riječ je o opciji Snooze, koja će korisnicima Facebooka omogućiti da privremeno prestanu pratiti određene osobe, stranice ili grupe, kako im se njihove objave ne bi pojavljivale u News Feedu. Snooze nudi mogućnost prekida praćenja na 24 sata, tjedan i 30 dana, a mnogim će korisnicima ova opcija biti vrlo korisna jer će ih "zaobići" razni neželjeni sadržaji.

Snooze je trenutno na raspolaganju samo malom broju korisnika SAD-a i još je uvijek riječ o testu, a nalazi se u gornjem desnom kutu posta (strelica prema dolje), gdje će biti vidljiva nadograđena opcija Unfollow. Ona u sklopu testa donosi Unfollow or Snooze, a korisnik će njezinim odabirom vidjeti koju opciju želi odabrati i na taj si način osigurati pročišćeniji News Feed.

Facebook na ovaj način svojim korisnicima priprema još jednu opciju za izbjegavanje "dosadnih prijatelja". Slična je opcija i See fewer posts like this (vidi manje postova poput ovog), no nije jasno do koje mjere uklanja sadržaj neke osobe iz vašeg News Feeda, dok je Snooze ipak konkretna opcija koja nudi nastavak normalnog praćenja korisnika nakon određenog vremena.

Trikovi za bolje i sigurnije korištenje Facebooka

Budući da je riječ o testu, ne možemo biti sigurni da će nova značajka doći i do nas jer puno toga ovisi o reakcijama trenutnih korisnika koji testiraju opciju Snooze, ali svakako se nadamo da će opciju uskoro dobiti svi korisnici diljem svijeta.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti