Broj korisnika Facebooka nedavno je premašio nevjerojatne dvije milijarde, a iako veliki broj njih ovu društvenu mrežu svakodnevno koristi, i dalje im nisu poznate sve mogućnosti i opcije za bolje i sigurnije korištenje Fejsa. Među brojnim takvim trikovima koji su dostupni već neko vrijeme, na USA Today izdvojili su pet zanimljivih opcija koje će omogućiti veću kontrolu nad profilom i objavljenim fotografijama i drugim sadržajem:

Pronađite sve svoje fotografije koje su javno objavljene – ako želite saznati tko je sve tijekom godina objavio fotografije na kojima se nalazite i označio vas, to je moguće klikom na opciju Dnevnik aktivnosti – Fotografije Fotografije na kojima ste vi. Ovdje možete vidjeti sve fotografije na kojima ste označeni te vidjeti kome su vidljive te fotografije – samo vama, prijateljima prijatelja ili svima te možete odznačiti vaše ime kako se više ne bi pojavljivalo uz te fotografije.

Odjavite se s Facebooka sa svih uređaja – ako ste Zuckerbergovu mrežu koristili na različitim računalima ili mobilnim uređajima i ne znate jeste li se odjavili i time omogućili drugima pristup vašem profilu, ova mreža omogućuje jednostavno odjavljivanje sa svih uređaja na kojima ste prijavljeni tako da će za ponovnu prijavu biti potrebno upisivanje lozinke. Potrebno je kliknuti na PostavkeSigurnost i prijava – ovdje će se pojaviti popis uređaja s kojih ste pristupali Facebooku u posljednje vrijeme, a među više opcija za sigurnije upravljanje profilom, nalazi se i opcija Odjavite se iz svih sesija. Ako kliknete ovu opciju, ponovno ćete se morati prijaviti s lozinkom na sve uređaje.

Zabranite drugima objavljivanje sadržaja na vašem Timelineu – poslovica kaže "Bolje spriječiti nego liječiti" pa klikom na Postavke Vremenska crta i označavanje možete odabrati tko sve može objavljivati sadržaj na vašem Timelineu, odnosno možete spriječiti druge korisnike u pisanju po vašem virtualnom zidu.

Skrivanje obavijesti – ako ste označeni u objavama drugih korisnika, dobivat ćete obavijesti svaki put kada netko komentira takve objave, a u nekim slučajevima (npr. kada je u istoj objavi označen veliki broj korisnika te će veliki broj ljudi komentirati takve objave/fotografije) Facebook će vas stalno obavještavati o tim komentarima. Zbog toga je najbolje u gornjem desnom kutu objave kliknuti na strelicu prema dolje i, kada se otvore opcije, odabrati Isključite obavijesti za ovu objavu.

Zahtjevi za poruku – unutar Facebookova Messengera dostupna je i opcija Zahtjevi za poruku u koju stižu poruke korisnika s kojima niste povezani na ovoj mreži. Kliknite na datoteku s porukama s vremena na vrijeme i provjerite je li vam netko tko nije na popisu prijatelja poslao poruku putem Facebooka.

Izvor: USA Today
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju