Fortnite i Valorant su prošlost, pravi igrači svoju snagu odmjeravaju u - Excelu

Možda turnir neće biti toliko gledan kao neki na kojem se igra Fortnite, ali to ne znači da se natjecatelji neće jednako žustro boriti za glavnu nagradu.

Martina Čizmić | 07.06.2021. / 09:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Esport postaje sve popularniji, ne samo među mladima koji obožavaju videoigre već i među svima onima koji vole natjecanje i napetost. Milijuni igrača diljem svijeta odmjeravaju snage na virtualnim turnirima, a još više gledatelja promatra svaki njihov potez i navija.

No čini se kako bi se među najpopularnije esport igre poput FIFA-e, Counter Strikea, Valoranta, Fortnitea i sličnih, mogao ugurati i jedan pomalo neobičan "igrač". Naime, Microsoft je najavio esport turnir na kojem će se "igrati" - Excel.

Taj svima dobro poznati program za tablice i vođenje različitih oblika financija i izračuna bit će glavna zvijezda Microsoft Excel Financial Modeling World Cupa. Kako su najavili iz Microsofta, sudionici iz cijelog svijeta natjecat će se u stvaranju najboljeg financijskog modela u Excelu, a pobjednik će biti i bogato nagrađen. Naime, glavna je nagrada 20 tisuća dolara.

 

 

Baš kao i kod drugih esport turnira, Microsoft najavljuje prijenose "borbi" uživo (na YouTubeu), zanimljive sitnice o sudionicima, ali i prodaje navijačku opremu.

Iako se možda može činiti čudnim natjecati se u Excelu, i to još u stvaranju financijskih modela, zapravo je Financial Modeling World Cup veoma ozbiljno natjecanje među ekonomistima koje se održava već niz godina. Natjecatelji se natječu u nekoliko različitih kategorija, a podijeljeni su u dvije grupe - mlađi od 25 i bez ograničenja.

Na ovom turniru, na kojem sudjeluju samo "igrači" s pozivnicom, sudjelovat će osam najboljih iz osam različitih zemalja. To su Andrew Ngai (V. Britanija), Michael Jarman (Kanada), Stephanie Annerose (SAD), Jason Webber (Južnoafrička Republika), Gabriela Stroj (Poljska), Anup Agarwal (Indija), John Lim (Australija) i Jeff Heng Siang Tan (Malezija).

Oni će imati 40 minuta da riješe zadatak koji će im zadati organizacijski odbor. Morati će riješiti poslovni slučaj tako što će stvoriti financijski model i odgovoriti na nekoliko pitanja u vezi s modelom. Odgovori, naravno, moraju biti predani unutar Excelova dokumenta.

Možda turnir neće biti toliko gledan kao neki na kojem se igra Fortnite, ali to ne znači da se natjecatelji neće jednako žustro boriti za glavnu nagradu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti