Mogu li čak dva hrvatska ženska esport tima izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rijadu?

Tajnik Hrvatskog Esport Saveza i organizator esport kvalifikacija za GEF i IESF, Luka Kulušić, objasnio je kako se na ženskom timu radi već neko vrijeme.

Martina Čizmić | 26.04.2024. / 16:13

Gaming, ilustracija (Foto: Getty Images)

Dok se svijet esporta priprema za Svjetsko prvenstvo u Rijadu, Hrvatska se priprema za povijesni korak - plasman čak dva ženska tima na prvenstvo!

U subotu, 27. travnja, od 12 do 19 sati, održat će se prijateljski susret i predstavljanje ženskih rostera za IESF SP u Rijadu. U igri Counter Strike 2, protiv Njemačke, Španjolske i Slovačke zaigrat će tim sastavljen od dobro poznatih gamerskih imena. Megi, Kris, Grill, Rei, Gia i Dasmi branit će hrvatske boje i uskoro, na regionalnom dijelu kvalifikacija, pokušati izboriti nastup u Rijadu. Njima će se pridružiti i ženski tim u igri Mobile Legends Bang Bang, kojeg čine Speed or feed, 仅有的 soyu`—, SᴜᴄᴄᴜʙᴜS, Ivona-77 i ɗιє σя вує.

Ovo je prvi put da hrvatske esportašice idu u borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Inicijativa ne samo da promiče žensko sudjelovanje u esportu, već i slavi raznolikost u igračkoj zajednici. Kroz ovaj događaj, organizatori - Hrvatski Esport Savez i GameHub TV, uz podršku Računala.hr i Crnog mačka, žele podići svijest o važnosti inkluzije i poticati igračice da se aktivno uključe u natjecateljsku scenu.

Tajnik Hrvatskog Esport Saveza i organizator esport kvalifikacija za GEF i IESF, Luka Kulušić, objasnio je kako se na ženskom timu radi već neko vrijeme.

Prošle godine sam se bacio u potragu za curama koje su kompetitivne i pomoću cura iz Tekkena i Valoranta uspjeli smo sklopiti dobar tim koji će predstavljati hrvatsku reprezentaciju. Tim sadrži devet cura, ali sedam su u konkurenciji za ovu godinu i EU regionalne kvalifikacije, koje se održavaju online u srpnju. Iz Europe devet najboljih ekipa ide na Svjetsko prvenstvo u Rijadu koje će se održati u studenom, objašnjava Kulušić.

Counter Strike 2 i Mobile Legends Bang Bang su igre koje već godinama privlače veliku pažnju igrača diljem svijeta. Kvalitetno natjecanje u ovim igrama zahtijeva timski rad, taktičko razmišljanje i izuzetne vještine. Sudionice ovih kvalifikacija imaju priliku osvojiti ne samo priznanje, već i mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rijadu, što bi bio izvanredan uspjeh za hrvatski esport. Nagradni fond SP-a ove godine iznosi milijun dolara, za čiji bi se dio mogle boriti i naše esportašice.

Hrvatski Esport Savez i GameHub TV nastavljaju svoju predanost razvoju esporta u zemlji, pružajući platformu za napredovanje talentiranih igrača i promovirajući pozitivne vrijednosti esporta, uključujući fair play, timski duh i inkluzivnost. Kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo u Rijadu predstavlja samo jedan korak u njihovoj misiji da hrvatski esport zauzme zasluženo mjesto u globalnoj areni.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti