Today's Games pokazao zašto je Resetna jedna od najiščekivanijih igara ove godine

Osim izuzetnog zanimanja koje je izazvala njihova videoigra, Today's Games oduševio je i svojim programom temeljenim na tehnologiji strojnog učenja.

Martina Čizmić | 26.04.2024. / 08:32

Videoigra Resetna (Foto: Today's Games)

Hrvatski studio za izradu videoigara, Today's Games, predstavio je dvije inovacije na najvećoj poslovnoj gaming konferenciji u Europi, Reboot Develop Blue Dubrovnik. U demu iščekivane igre RESETNA, pokazali su inovaciju u žanru metroidvania - jedinstven sustav real-time nadogradnje sposobnosti glavnog lika koji omogućava uvijek novo iskustvo igranja i borbe. Također su prvi puta predstavili koncept fazu novog proizvoda pod nazivom TGi. TGi je inovativni AI sustav za podršku pri razvoju igara, kojeg planiraju prvo koristiti interno, pri razvoju vlastitih igara, a potom lansirati kao B2B proizvod i ponuditi drugim gaming tvrtkama.

RESETNA je privukla ogroman interes svih okupljenih. Samo na prvi dan ovog eventa igrana je u više od 8 sati, te ju je odigralo više od stotinu ljudi, čime je kroz tri dana izlaganja postala jednom od najzapaženijih igara Indie Expo prostora na Reboot Develop.

Scene iz igre ReSetna - 5 Grupa iskusnih profesionalaca udružila snage i napravila svoju prvu videoigru

TGi je predstavio i tehnološku inovaciju: adaptivno-modularni program baziran na tehnologiji strojnog učenja, koji automatizira sintezu ključnih dokumenata za razvoj video igre u jedinstveni GDD - Game Development Document. Zatim se takav GDD automatski adaptivno proširuje primjerima iz prakse i praktičnim koracima za implementaciju ključnih mehanika i elemenata u igri, prema svakoj odabranoj poziciji unutar razvojnog tima - kako bi se brže, jednostavnije i lakše implementirale u samu igru. Na taj način se znatno smanjuje backtracking i uvelike ubrzava razvoj video igre iz skupe i spore pred-produkcijske faze u fazu produkcije.

U pitanju je rješenje izazova s kojim se susreću brojne tvrtke koje se bave razvojem video gara, od malih indie timova pa do većih korporativnih. TGi će unutar Today's Games razvijati poseban tim stručnjaka s velikim iskustvom u machine learning i LLM tehnologijama, uz podršku kolega i partnera iz Sveučilišta Algebra.

Izuzetno smo ponosni što smo predstavili važne inovacije na Reboot Develop Blue. Feedback na demo igre RESETNA je fantastičan, od vizuala i art stila, do igrivosti i dinamike igre. Broj tvrtki zainteresiranih za suradnju sa nama nas zaista čini ponosnim na rad našeg tima. Paralelno, povratna informacija na predstavljeni TGi od niza svjetski poznatih gaming tvrtki samo nam je potvrdila da je TGi itekako nužan za gaming industriju i rješenje koje će zasigurno koristiti brojne tvrtke diljem svijeta u razvoju video igara, rekao je Darijan Kosić, CEO tvrtke Today's Games.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti